Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

5. travanj 2020.

Vijesti

Petrićevac, 19. siječanj 2020.

PROSLAVLJEN SV. ANTUN PUSTINJAK NA PETRIĆEVCU

Kao i proteklih godina tako je i ovoga 17. siječnja proslavljen sv. Antun Pustinjak koji je drugi zaštitnik tj. supatron župe Petrićevac

Kao i proteklih godina tako je i ovoga 17. siječnja proslavljen sv. Antun Pustinjak koji je drugi zaštitnik tj. supatron župe Petrićevac, objavljeno je na mrežnoj stranici franjevačkog samostana na Petrićevcu.

Na sam dan proslave Misu je predvodio fra Nikica Vujica, definitor i ekonom Provincije Bosne Srebrene uz koncelebraciju redovnika i svećenika ovoga kraja. Na kraju Mise se svim prisutnima obratio župnik i gvardijan fra Domagoj Šimić koji je svima zahvalio što su posjetili ovu župu kroz protekle dane i omogućili da sve prođe u najboljem redu. Stotine vjernika iz susjednih župa i preko granice pohodili su sv. Anti, u vjeri i nadi koje ih već godinama vraćaju korijenima te su nakon Misnoga slavlja druženje nastavili ispred crkve.

Samoj proslavi prethodile su mise trodnevnice koje su ujedno bile i vid duhovne obnove za sve župljane i prijatelje ove župe.

Sve mise je predvodio fra Nikica koji se kroz protekle dane obratio uz riječi ohrabrenja svim vjernicima ovoga kraja. Fra Nikica je nastojao da svima približi svetost i nebesko kraljevstvo kroz pristup svetosti svakodnevno kroz životna djela oko nas, nastojeći vjernicima prikazati svece poput svetoga Ante kao obične ljude, a ne nešto nedostižno. „Svecem se postaje dobrim djelima i riječima, propovijedanjem evanđelja na razne načine, učeći iz dana u dan“, kazao je, između ostaloga, fra Nikica. Svaka trodnevnica bila je ispunjena životnim pričama običnih ljudi, čime je fra Nikica nastojao prikazati sudionicima da samo ljubav prema Kristu vodi ka spasenju, kao što je spomenuo i u homiliji na sam dan proslave, citirajući riječi poznatog ruskog pisca Tolstoja u 82. godini života: „Tek sam sada spoznao kako treba živjeti.“ (kta)

Više fotografija....

foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    4. travanj 2020.

    Santa Marta, 04 aprile 2020, Papa Francesco

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: