Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

12. srpanj 2020.

Vijesti

Zagreb, 18. siječanj 2020.

SUSRET PROVINCIJSKE PREDSTOJNICE S. KATE KARADŽA SA SESTRAMA KATEHISTICAMA

Na susretu se razgovaralo o aktivnostima koje su se dogodile i koje su još u planu za ostvariti

Susret katehistica Školskih sestara franjevki Bosansko-hrvatske provincije Prečistog Srca Marijina, koje žive i djeluju u Zagrebu i Kloštru Ivaniću, sa s. Katom Kardžom, provincijskom predstojnicom, održan je 15. siječnja 2020. u Zagrebu, Držićeva, u samostanu Navještenja Gospodinova. Na susretu su razgovarale o aktivnostima koje su se dogodile i koje su još u planu za ostvariti.

Sestre koje su sudjelovale na Katehetskoj zimskoj školi za vjeroučitelje u osnovnim školama održanoj od 3. do 4. siječnja 2020. ukratko su izvijestile o temama i aktivnostima na Školi te o pitanjima na koje su pokušali pronaći odgovore kao što su: Ima li ikakve poveznice vjeronauk u školi s ekologijom? Je li ekološko pitanje odgojno-obrazovna potreba? Može li religijska pedagogija i katehetika pronaći rješenje za izlazak iz ekološke krize? Je li ljubav prema stvorenomu dimenzija navještaja kršćanske vjere? O raspravi po pitanju službenog stava crkvenih predstavnika o mogućnosti istupa i angažmanu vjeroučitelja u javnosti te je li to u suprotnosti s kanonskim mandatom?

Nadalje razgovarale su i dogovarale mogućnosti sudjelovanja i prihvaćanja mladih na susretu Katoličke mladeži koji će se održati u Zagrebu početkom svibnja. Također su razgovarale i o virtualnim učionicama koje okupljaju vjeroučitelje Katoličkog vjeronauka u osnovnim školama da bi se zajednički pripremili za uvođenje Kurikuluma predmeta Katoličkog vjeronauka. U edukaciji virtualnih učionica sudjeluju i sestre jer im pomažu u suradnji i komunikaciji koja ujedno služi za pružanje podrške tijekom cjelokupne pripreme i provedbe kurikularne reforme Škole za život. Izmijenile su i druga iskustva i poteškoće s kojima se susreću u svakodnevnom životu i radu te uz poticajne riječi ohrabrenja i zahvale s. Kate, susret su završile ugodnim druženjem i zakuskom koju su im pripremile sestre zajednice zajedno sa s. Anom Jozić, kućnom predstojnicom. (kta/kvrpp bih)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    8. srpanj 2020.

    Messa nell'anniversario della visita di Papa Francesco a Lampedusa

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: