Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

3. travanj 2020.

Najave

Sarajevo, 6. siječanj 2020.

Dan Djela svetog djetinjstva

Pismo mons. Luke Tunjića, nacionalnog ravnatelja Papinskih misijskih djela Bosne i Hercegovine uz Dan Djela svetog djetinjstva, prenosimo u cijelosti:

Poštovani prijatelji misija!

Nadam se da su, Misijska godina i Izvanredni misijski mjesec listopad 2019., prošli u pojačanom misijskom duhu u vašim zajednicama. Bilo je puno misijskih akcija po župama i obećanja da će se s njima nastaviti i u narednim godinama. Konačne plodove tih misijskih nastojanja znade samo Bog a osjećaju ih i osjećat će i naši misionari te njihovi vjernici i novokrštenici.

Bliži se još jedno došašće u kojem se pripravljamo na susret s naviještanim Emanuelom koji je Bog s nama jučer, danas i do njegovoga ponovnoga dolaska u slavi. Ali se pripravljamo i za svetkovinu Bogojavljenja kada slavimo dan Djela svetoga Djetinjstva. Šaljemo vam, uz ovaj dopis, promidžbene materijale: knjižicu, adventski kalendar, kartu Tanzanije i prigodni plakat. Kao što možete vidjeti ima ih dovoljno i za svakoga ponešto. Koliko će vaša župna zajednica i škola činiti misijskoga dobra i koliko ćemo pomoći djeci i učenicima u BiH da pomažu svojim vršnjacima i vršnjakinjama, ovisi od svih nas. Stoga vas molim da ih upoznate sa sadržajem ovih materijala pogotovo s adventskim kalendarom u kojem ima poticaj za svaki dan došašća.

Podsjećam vas još jednom da se po odredbi Kongregacije za evangelizaciju naroda i Biskupske konferencije BiH na Bogojavljenje prikuplja samo jedna milostinja koja se u cijelosti predaje u ekonomate naših (nad)biskupija.

Koristim prigodu zahvaliti vam na suradnji i pozvati da nadolazeće došašće bude i misijsko došašće jer samo tako će biti cjelovito i u duhu Isusa koji je rođen u jaslicama.

S tom nakanom i u tom duhu već sada vam čestitam Božić, na dobro vam došlo porođenje Isusovo te neka vam bude blagoslovljena i uspješna nova 2020. godina uz srdačne i bratske pozdrave

Mons. Luka Tunjić
Nacionalni ravnatelj PMD u BiH


Materijali za Dan Djela svetog djetinjstva, mogu se pronaći na web stranici Nacionalne uprave Papinskih misijskih djela BiH.

Na svetkovinu Bogojavljenja 6. siječnja 2020., svečano euharistijsko slavlje u katedrali Srca Isusova u 10.30 sati, predslavit će kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski.


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    3. travanj 2020.

    Il Papa: ringraziamo Maria perché ha accettato di essere Madre

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: