Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

3. travanj 2020.

Najave

8. siječanj 2020.

Kardinal Puljić u Slavonskom Brodu predvodi Misu u prigodi proslave Gospe Brze Pomoći

U srijedu, 8. siječnja 2020. u župi u Slavonskom Brodu s početkom u 10.30 nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić predvodi središnje Misno slavlje u prigodi proslave svetkovine Gospe Brze Pomoći, zaštitnice središnje i najstarije slavonskobrodske župe i župne crkve, te pokroviteljice istoimenoga svetišta u Sl. Brodu. Središnji hodočasnički dan svetišta bit će obilježen pod geslom „Gospo od Brze Pomoći, krilo nam tvoje nosi spas!“.

Svetkovini će prethoditi trodnevna duhovna obnova od nedjelje, 5. do utorka, 7. siječnja  uz večernju Misu u 18.30, a vodit će je vlč. dr. Anton Tamarut, profesor na KBF-u u Zagrebu.

Pored svečanog Misnog slavlja koje u 10.30 predvodi kardinal Puljić, Mise na samu svetkovinu i hodočasnički dan su po redovitom rasporedu „osmoga“: u 6.30, zatim u 8.30, podnevna u 12.30, zatim popodne u 17 i večernja u 18.30.

"Na tragu Ivanova evanđeoskoga teksta o svadbi u Kani Galilejskoj, predviđenoga u slavlju svetkovine, te redovite molitvene nakane pred Gospom Brze Pomoći od početaka svetišta do danas, želimo biti potporom mladim parovima koji ulaze u bračno zajedništvo i poticati ih na vjernost ženidbenim obećanjima, tako i podsjetiti na stvarnosti kojima se gradi čvrst i svet kršćanski brak i sretna obitelj", navodi se u priopćenju župnika Ivana Lenića. (kta)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    3. travanj 2020.

    Il Papa: ringraziamo Maria perché ha accettato di essere Madre

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: