Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

3. kolovoz 2020.

Vijesti

Split, 5. prosinac 2019.

PREDSTAVLJENA JEDINSTVENA KUHARICA - KUHARICA SESTRE NIKOLINE

Kuharica sestre Nikoline na više od 430 stranica u koloru sabire dugu samostansku kulinarsku tradiciju

U prostorijama nakladne kuće Verbum na konferenciji za medije u četvrtak, 5. prosinca 2019. predstavljena je knjiga Kuharica sestre Nikoline, a knjigu je predstavio mr. sc. Petar Balta, glavni urednik nakladne kuće Verbum.

Nakladna kuća Verbum upravo je objavila svoje novo izdanje, Kuharicu sestre Nikoline koja sadrži jedinstvene recepte časne sestre Nikoline, a sabire dugu samostansku kulinarsku tradiciju, stoljetno umijeće časnih sestara kao i dugogodišnje kulinarsko iskustvo sestre Nikoline.

Kuharica sestre Nikoline s više od pet stotina prokušanih i provjerenih recepata nastalih iz svakodnevnoga kulinarskog iskustva časne sestre Nikoline Rop tijekom nekoliko desetljeća njezinoga kuharskog i samostanskog života, istodobno je i tradicionalna i moderna. Tradicionalna jer je nastala na temelju brojnih prokušanih recepata koje su godinama pripremale časne sestre, a moderna jer je te recepte sestra Nikolina osmislila u novom ruhu, istovremeno uvrstivši i sva dostignuća i spoznaje suvremenoga kuharstva i dijetetike kako bi ponudila moderne, zdrave i ukusne recepte. Sestra Nikolina želi svojim starim sačuvanim receptima pripravljenim od lako dostupnih namirnica pomoći suvremenim obiteljima da ponovno osjete okuse i ozračje iz svojega djetinjstva.

U ovoj jedinstvenoj kuharici početnici će naći jednostavno i detaljno objašnjene recepte, a iskusni kuhari i kuharice nova nadahnuća za svoj svakodnevni ili blagdanski stol. Kuharica sestre Nikoline tako na svojih 430 stranica bogatih fotografijama donosi mnoštvo recepata za raznovrsne juhe, jednostavnu i brzu izradu domaćih rezanaca i drugih dodataka za juhu, povrtna zdrava variva, salate od sezonskog povrća, brojne priloge, mesna i riblja jela, bogati izbor domaćih slastica, različite vrste kruha i peciva, hranu i savjete za dojenče, konzerviranje, zamrzavanje, sušenje i kiseljenje itd. Sestra Nikolina svako poglavlje započinje uvodnim tekstom, a svaki je recept jednostavno i detaljno objašnjen te bez teškoća vodi od ideje do ukusnoga i mirisnog jela.

Knjiga Kuharica sestre Nikoline dostupna je u svim knjižarama Verbum kao i preko web knjižare Verbum.hr, a moguće je o njoj više saznati na poveznici. (kta)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    2. kolovoz 2020.

    Le parole del Papa per il lavoro - Angelus 2020 08 02

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: