Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

18. rujan 2020.

Vijesti

Vatikan, 5. prosinac 2019.

NOVOIMENOVANI VELEPOSLANIK BIH PRI SVETOJ STOLICI ŽONTAR PREDAO VJERODAJNICE PAPI FRANJI

Susret se dogodio u Apostolskoj palači, 5. prosinca, a tim činom je i službeno stupio na novu službu

Novoimenovani veleposlanik Bosne i Hercegovine pri Svetoj Stolici, mr. Igor Žontar u prijepodnevnim satima, 5. prosinca predao je vjerodajnice papi Franji čime je i službeno stupio na novu službu, javlja nedjelja.ba.
 
Susret se dogodio u Apostolskoj palači, a uz veleposlanika Žontara bila je i njegova obitelj: supruga Ana i njihove dvije kćeri.
 
Mr. Žontar rođen je u Sarajevu, 13. rujna 1976. Nakon završene srednje škole, upisao je teološko-filozofski studij na sarajevskom Katoličkom bogoslovnom fakultetu. Po završetku studija teologije u rodnom gradu studirao je filozofiju na Filozofskom fakultetu na kojem je 2009. postigao stupanj magistra filozofskih znanosti. Od 2000. djelovao je kao uposlenik Caritasa Biskupske konferencije BiH, nakon čega je, u ime Vrhbosanske nadbiskupije, bio delegiran na mjesto koordinatora za međureligijski dijalog pri Svjetskoj konferenciji religija za mir (World Conference on Religion and Peace). Od 2002. radio je kao koordinator za mlade pri organizaciji Pax Christi te kao tajnik Hrvatskog kulturnog društva Napredak. Od školske godine 2004./2005. pa do imenovanja veleposlanikom 2019., bio je profesor u Katoličkom školskom centru Sv. Josip u Sarajevu, a u razdoblju od 2009. do 2016. i predavač na Katoličkom bogoslovnom fakultetu. Jedan je od osnivača znanstvenog inkubatora pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, član Društva za razvoj matematike i analitičke filozofije, član uredništava i suradnik međunarodnih i domaćih stručnih časopisa iz područja društvenih i humanističkih znanosti.
 
Uz to je, nakon 22. godine od uspostavljanja bilateralnih odnosa, postao prvim veleposlanikom Bosne i Hercegovine pri Suverenom malteškom redu. (kta)
PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    16. rujan 2020.

    Il Papa: la terra va contemplata e protetta e spetta a ciascuno di noi

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: