Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

2. srpanj 2020.

Vijesti

Split, 21. studeni 2019.

PREDSTAVLJENA KNJIGA IVANA PAVLA II. POD NASLOVOM "BIT I SMISAO KRŠĆANSTVA"

Na konferenciji za medije, u prostorijama nakladne kuće Verbum

U prostorijama nakladne kuće Verbum na konferenciji za medije u četvrtak, 21. studenoga 2019. predstavljena je knjiga "Bit i smisao kršćanstva", a knjigu je predstavio mr. sc. Petar Balta, glavni urednik nakladne kuće Verbum.

Pažnju svjetskih medija prošle godine izazvala je informacija o pronađenom rukopisu neobjavljenih tekstova Ivana Pavla II. koji su do tada bili nepoznati. Nakon što je provjerena njihova autentičnost, ti nadahnuti tekstovi su sabrani u knjigu i objavljeni najprije na poljskom, a sada su dostupni i na hrvatskom jeziku u izdanju nakladničke kuće Verbum pod naslovom Bit i smisao kršćanstva.

Slijedeći u svojim promišljanjima stope sv. Pavla Wojtyła riječ po riječ istražuje Apostolovu propovijed Atenjanima. Na atenskom Areopagu, prije više od 2000 godina sv. Pavao je održao govor koji i danas odzvanja: „Atenjani! – govorio je Pavao, stojeći usred Areopaga – U svemu ste, vidim, nekako veoma bogoljubni. Doista, prolazeći i promatrajući vaše svetinje, nađoh i žrtvenik s natpisom: Nepoznatom Bogu. Što dakle ne poznajete, a štujete, to vam ja navješćujem.“

Potaknut tim riječima Ivan Pavao II. u ovoj knjizi s puno entuzijazma i nutarnjega žara čitatelju približava bit i smisao kršćanske poruke spasenja, pomažući kršćanima da preispitaju sebe i svoju vjeru, a nekršćanima da uzmu u obzir navještaj radosne vijesti, tj. Boga koji je pokazao svoje lice u Isusu Kristu.

U ovim bezvremenskim tekstovima Ivan Pavao II. se još jednom potvrđuje kao majstor čitanja Svetoga pisma te poziva svakog čitatelja da uđe duboko u sebe i otvori se glasu koji govori u srcu. Jednako kao što se sv. Pavao na Areopagu obratio ljudima svih svjetonazora, tako se i Ivan Pavao II. u ovoj knjizi obraća svakomu čovjeku našega vremena, polako ga i strpljivo vodeći prema najvažnijim pitanjima životnoga smisla.

Knjiga Bit i smisao kršćanstva u prijevodu Antonia Akmadže dostupna je u svim knjižarama Verbum kao i preko web knjižare Verbum.hr, a moguće je o njoj više saznati na poveznici. (kta)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    29. lipanj 2020.

    Il Papa all'Angelus prega perché "a Roma si possa vivere con dignità"

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: