Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

9. srpanj 2020.

Vijesti

Uzdol pokraj Prozora, 21. studeni 2019.

ODRŽANA KORONA RAMSKOG DEKANATA

U župi sv. Ivana Krstitelja Uzdol

Jesenska korona ramskog dekanata održana je, 20. studenog 2019. u župi sv. Ivana Krstitelja u Uzdolu pokraj Prozora, mjestu poznatom po masakru nad 29 civila hrvatske nacionalnosti i 12 pripadnika HVO-a počinjenom 14. rujna 1993.

Korona je započela koncelebriranim Misnim slavljem u župnoj crkvi, a predsjedao je i propovijedao fojnički arhiđakon mons. Ante Meštrović, prepošt Kaptola vrhbosanskog.

Nakon Svete mise uslijedio je u prostorijama župnog ureda radni dio korone. Svoje pozdrave na početku uputili su: nedavno imenovani dekan ramskog dekanata mons. Marko Tomić, župnik u Prozoru, vlč. Ivo Tomoć, župnik na Uzdolu, i mons. Meštrović.

U Vrhbosanskoj nadbiskupiji jesenske korone su obavezne, ali teme nisu određene pa se uglavnom tom prigodom raspravlja o tekućim pastoralnim pitanjima na dekanatskoj razini. U skladu s predviđenim dnevnim redom, dekan Tomić upoznao je nazočne svećenike sa zadaćama koje je potrebno uraditi do proljetne korone. Također je informirao o tijeku i zaključcima dekanske konferencije Vrhbosanske nadbiskupije koja je održana 13. studenog 2019. u Sarajevu. Dogovoreni su termini božićnih ispovijedi i tečaja priprave za brak na dekanatskoj razini te božićni koncert. Razmišljalo se i o nekim poteškoćama do kojih dolazi u pojedinim župama tijekom organiziranja sprovoda.

„Rad korone bio je konstruktivan i protekao je u dobrom ozračju. Sve je završilo molitvom, a potom zajedničkim ručkom u organizaciji župnika domaćina vlč. Ive Tomića u etno selu Renić na Menjiku“, kazao je mons. Meštrović. (kta)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    8. srpanj 2020.

    Messa nell'anniversario della visita di Papa Francesco a Lampedusa

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: