Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

21. rujan 2020.

Vijesti

Vatikan, 19. studeni 2019.

PAPA IMENOVAO NOVOGA PREDSJEDNIKA AIF-A

Švicarac Brülhart imenovan je na čelo AIF-a 19. studenoga 2014. s ciljem uvođenja u Vatikan i jamčenja međunarodnih standarda u financijskoj transparentnosti i borbi protiv pranja novca.

Švicarac Brülhart imenovan je na čelo AIF-a 19. studenoga 2014. s ciljem uvođenja u Vatikan i jamčenja međunarodnih standarda u financijskoj transparentnosti i borbi protiv pranja novca.

 

Predsjedniku Vatikanskoga ureda za financijske informacije (AIF) Reneu Brülhartu u utorak, 19. studenoga završava petogodišnji mandat.

Papa Franjo već je imenovao njegova nasljednika no njegovo će ime biti objavljeno tek 26. studenoga, nakon putovanja pape Franje u Aziju, priopćio je Tiskovni ured Svete Stolice u ponedjeljak 18. studenoga, prenosi Vatican News.

Švicarac Brülhart (47), nekadašnji šef Financijskoga ureda Lichtensteina i povremeno dopredsjedatelj Egmont grupe, međunarodne financijske organizacije za sprečavanje pranja novca i financiranja terorizma, imenovan je na čelo AIF-a 19. studenoga 2014. s ciljem uvođenja u Vatikan i jamčenja međunarodnih standarda u financijskoj transparentnosti i borbi protiv pranja novca.

Papa Franjo mu je zahvalio na svemu što je učinio u proteklom razdoblju, navodi se u priopćenju Mattea Brunija. Nasljednik je međunarodno priznati stručnjak, koji će istodobno s objavljivanjem njegova imena i preuzeti službu.

Razlog neobjavljivanja imena su njegove dosadašnje institucionalne obveze i završetak nekih vatikanskih internih procesa, dodao je predstojnik Tiskovnoga ureda Svete Stolice, istaknuvši da će u svakom slučaju njegovo preuzimanje službe zajamčiti kontinuitet međunarodnih djelatnosti AIF-a.

Benedikt XVI. osnovao je AIF 30. prosinca 2010. (kta/ika)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    16. rujan 2020.

    Il Papa: la terra va contemplata e protetta e spetta a ciascuno di noi

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: