Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

9. srpanj 2020.

Vijesti

Vatikan, 17. studeni 2019.

PAPA SIROMAŠNIMA I MALENIMA: VI STE BLAGO CRKVE

Sveti Otac objavio je videoporuku upućenu članovima Udruge „Fratello“, koji su se ovih dana okupili u Lourdesu povodom Trećeg svjetskog dana siromašnih

Braćo i sestre, trebam vas, svakoga od vas. Budite svjesni da vas Bog voli i posebno sluša vašu molitvu – rekao je papa Franjo u videoporuci upućenoj članovima francuske Udruge „Fratello“, koju čine laici aktivni u Crkvi, izvorno uključeni u veliko hodočašće nekoliko tisuća beskućnika u Rim, održano 2014. i 2016. godine. Ovih se dana članovi te udruge nalaze u Lourdesu, povodom Trećeg svjetskog dana siromašnih.

Svijet pati i Gospodin je ganut vašom molitvom – istaknuo je Sveti Otac i dodao – Vi koji ste mali, siromašni, ranjivi, vi ste blago Crkve. U Papinom ste srcu, u Marijinom i u Božjem srcu. Svaki put kad je vaš život gažen, zlostavljan i vrijeđan, zapravo je Isus taj koji je gažen, zlostavljan i vrijeđan.

Papa vas danas želi utješiti, reći vam da vas voli i pozvati vas da se vratite izvoru. Molite se. Tako ćete u sebi primiti Mariju. Privijte se uz nju, ona predstavlja širom otvorena vrata Crkve. Ona je u punini primila Duha Svetoga. Ona nam daje Isusa i vodi nas k Njemu – rekao je papa Franjo.

Želite biti kršćani? – upitao je Sveti Otac i potaknuo – Zatražite krštenje. Pozivam vas da na poseban način otkrijete ispovijed, sakrament oproštenja u kojem nam Bog pokazuje svoju nježnost i oslobađa nas. Živite euharistiju da prihvatite samoga Boga u svojem tijelu i svojoj duši. On vam daje vjeru i radost. Živite također sakrament bolesničkog pomazanja, tako dragocjen onima među vama koji nose tjelesne ili duševne rane.

Konačno, kad se budete vraćali, nemojte otići kakvi ste došli. Vratite se s nadom, budite svjedoci Božje ljubavi koja vas okružuje. Recite svijetu što je vaše blago, Isus. Idite s Marijom kako bi od vas učinila apostole Božje nježnosti. Papa vas voli i ima pouzdanja u vas – poručio je na kraju Sveti Otac. (kta/rv)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    5. srpanj 2020.

    Il Papa loda la risoluzione del cessate-il-fuoco

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: