Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

4. srpanj 2020.

Vijesti

Bugojno, 15. studeni 2019.

ODRŽANA DUHOVNA OBNOVA ZA ŽENE U BUGOJNU

Susret je održan u duhovnom centru ŠSF Bosansko-hrvatske provincije u Bugojnu, a animirala ga je i vodila s. Ines Vujica

Duhovna obnova za žene, supruge i majke na temu „Bog nije Bog mrtvih, nego živih (Lk 20,38) održana je u nedjelju, 11. studenoga 2019., u duhovnom centru Školskih sestara franjevki Bosansko-hrvatske provincije Prečistog Srca Marijina u Bugojnu. U suradnji sa sestrama zajednice, susret je animirala i vodila s. Ines Vujica.

Misli vodilje duhovne obnove su bile: promatrati prirodu i učiti od prirode; godišnja doba su preslik ljudskog života; sve pod nebom ima svoje vrijeme, vrijeme rađanja i vrijeme umiranja; Svojom ćete se postojanošću spasiti; Isus.

„Vjera u naše vlastito uskrsnuće temelji se na uskrsnuću Gospodina našega Isusa Krista. Isus Krist je pobijedio smrt jednom zauvijek, darovao nam vječni život i vlastitim uskrsnućem pokazao kako će izgledati naše uskrsnuće. Isus dolazi čovjeka osloboditi od smrti da ne budemo mrtvi nego živi. Isusovo uskrsnuće je Božji odgovor na ljubav koja daruje samu sebe. Sve dok smo s Bogom, dok kroz molitvu i Njegovu riječ imamo zajedništva s Njime, ne moramo se bojati smrti jer On nije Bog mrtvih, nego živih. Svake nedjelje slavimo stvarnost uskrsnuća mrtvih, koja je već započela i koja nas poziva na uskrisavanje prije smrti. Stvarnost Božjeg kraljevstva može i treba živjeti već sada u ovom našem zemaljskom hodu, jer je naš život hodočašće prema vječnosti“, neke su od misli koje je Voditeljica naglasila na duhovnoj obnovi.

Duhovna obnova završena je molitvom u kapeli. Sudionice su molili da Boga živih probudi i umnoži vjeru u uskrsnuće duše i tijela kako bi mogle biti odvažne i vjerne hodočasnice prema vječnoj domovini gdje je istinski život. (kta/kvrpp bih)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    2. srpanj 2020.

    LUGLIO: LE NOSTRE FAMIGLIE

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: