Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

5. srpanj 2020.

Vijesti

Brestovsko, 14. studeni 2019.

HODOČASNICI IZ IMOTSKOGA POSJETILI SESTRE KLARISE U BRESTOVSKOM

Svetu misu je predslavio fra Velimir Bagavac u koncelebraciji s fra Zoranom Kutlešom, samostanskim i župnim vikarom župe sv. Franje u Imotskom

U subotu, 9. studenoga 2019., hodočasnici iz Imotskog posjetili su franjevačke samostane u Srednjoj Bosni: Fojnicu, Kraljevu Sutjesku, Visoko i sestre klarise u Brestovskom. Zajedno sa sestrama klarisama slavili su Svetu misu koju je predslavio fra Velimir Bagavac u koncelebraciji sa fra Zoranom Kutlešom, samostanskim i župnim vikarom župe sv. Franje u Imotskom. Fra Velimir je u propovijedi govorio o tome kako je svaki čovjek hram Božji i da toga treba biti svjestan u dobrim i lošim situacijama.

Na kraju euharistijskog slavlja fra Zoran je zahvalio i napomenuo da su s njim došli članovi Franjevačkog svjetovnog reda, Franjevačke mladeži, četvorica i postulanata što znači da je tu bila nazočna cijela franjevačka obitelj. Posebno je naglasio kako je radostan jer je kao mladomisnik dolazio u samostan klarisa u Splitu u kojem je tada bila s. Hijacinta Batinić i da mu je drago da ju je nakon 30 godina ponovno susreo. Bila mu je velika radost posjetiti zajednicu klarisa u Brestovskom. Oduševljeno je rekao kako će dovesti i druge župljane da upoznaju srednju Bosnu i sestre klarise.

Nakon Mise hodočasnici su prešli u dvoranu i okrijepili se nakon dugog putovanja dok je opatica, s. Hijacinta, ukratko predstavila način života u klauzurnom samostanu, a zatim je jedna sestra posvjedočila o svom pozivu.

Hodočasnici su izrazili svoje oduševljenje tim susretom i na rastanku zapjevali „Krist na žalu“. (kta/kvrpp bih)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    2. srpanj 2020.

    LUGLIO: LE NOSTRE FAMIGLIE

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: