Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

16. srpanj 2020.

Vijesti

Rim, 14. studeni 2019.

MINISTAR VANJSKIH I EUROPSKIH POSLOVA RH RADMAN POSJETIO ZAVOD SV. JERONIMA U RIMU

U sklopu službenog posjeta Svetoj Stolici i Republici Italiji

U srijedu, 13. studenoga 2019. u sklopu službenog posjeta Svetoj Stolici i Republici Italiji, ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman sa članovima svoje obitelji te delegacijom ministarstva posjetio je Hrvatsku crkvu Sv. Jeronima i Papinski hrvatski zavod Sv. Jeronima u Rimu. Ministra, koji je došao u pratnji veleposlanika Republike Hrvatske pri Svetoj Stolici Nevena Pelicarića, dočekao je vicerektor Zavoda vlč. Marko Đurin, zatim mons. Hrvoje Škrlec, savjetnik u apostolskoj nuncijaturi pri Europskoj uniji u Bruxellesu te nekoliko svećenika članova Zavoda.

Susret je započeo razgledavanjem crkve sv. Jeronima čija se unutrašnjost nalazi u tijeku restauracije gdje je vlč. Đurin ministru Grlić Radmanu u kratkim crtama prikazao povijesnu važnost i vrijednost kako crkve tako i institucije Zavoda. Nakon razgledanja crkve razgovori i druženje su se nastavili u zavodskom salonu u kojem su ministar Grlić Radman i vlč. Đurin razmijenili prigodne darove.

Svoj službeni posjet Republici Italiji i Svetoj Stolici ministar je završio istoga dana, a u sklopu pohoda Svetoj Stolici nazočio je generalnoj audijenciji na trgu Sv. Petra gdje se susreo s papom Franjom te nakon toga i s mons. Paulom Richardom Gallagherom, tajnikom za odnose s državama u Državnom tajništvu Svete Stolice. (kta/b.i.)


Foto: Marko Martić

foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    12. srpanj 2020.

    Il dolore del Papa per Santa Sofia

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: