Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

8. srpanj 2020.

Vijesti

Dubrovnik, 12. studeni 2019.

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ SUSREO SE S KARDINALOM PULJIĆEM

Nakon sastanka u Palači Ranjina, u Velikoj vijećnici Grada Dubrovnika kardinal Puljić govorit će na tribini o temi „Položaj Hrvata u BiH”

Župan Nikola Dobroslavić sa zamjenicima Žaklinom Marević i Joškom Cebalom te gradonačelnikom Dubrovnika Matom Frankovićem održao je u utorak, 12. studenoga 2019. sastanak s nadbiskupom metropolitom kardinalom Vinkom Puljićem.

Sastanku su nazočili i dubrovački biskup Mate Uzinić, mons. Slađan Ćosić, generalni vikar Vrhbosanske nadbiskupije, te koordinator za programe Vrhbosanske nadbiskupije Antun Ivanković.

Župan Dobroslavić na sastanku je istaknuo kako je Hrvatskoj izrazito važno održati snažne veze s našim ljudima u Bosni i Hercegovini. „Mi smo susjedi i prijatelji BiH, ali treba istaknuti kako su naši sunarodnjaci u izrazito teškoj situaciji. Mi nećemo davati nikakva rješenja jer je to interna stvar Bosne i Hercegovine, ali sam naglasio da ne možemo prešutjeti da je jednakopravnost nužna za osiguranje stabilnosti i daljnjeg razvoja”, rekao je, između ostaloga, župan Dobroslavić.

„Ovdje sam uime Katoličke Crkve koja živi s narodom i u narodu. Mi imamo i povijesne veze, naime prvog biskupa u Sarajevu je zaredio biskup iz Dubrovnika. Pokraj Sarajeva postoji mjesto koje se zove Dubrovnik. Zahvalan sam i Gradu Dubrovniku i Županiji koji su spremni poduprijeti pojedine naše projekte”, rekao je kardinal Puljić te dodao kako Katolička Crkva u BiH nema izvora izuzev milostinja u crkvama i donacija.

Kardinal Puljić rekao je i da Hrvati u BiH nemaju jednaka prava, što stvara velike probleme kako politički tako i gospodarski no dodao je i kako ne gubi nadu te vjeruje da će se u dogledno vrijeme postići jednakost u pravima za svakog građanina BiH. Kazao je i kako je u posljednje vrijeme u Hrvatskoj veći interes kao i veće razumijevanje za Hrvate u BiH te kako je za to zahvalan, objavljeno je na mrežnim stranicama Dubrovačko-neretvanske županije.

Nakon sastanka u Palači Ranjina, u Velikoj vijećnici Grada Dubrovnika kardinal Puljić govori na tribini o temi „Položaj Hrvata u BiH”. (kta/ika)

foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    5. srpanj 2020.

    Il Papa loda la risoluzione del cessate-il-fuoco

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: