Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

9. srpanj 2020.

Vijesti

Frankfurt, 12. studeni 2019.

GVARDIJAN TOLIŠKOG SAMOSTANA FRA MARIO JURIĆ U FRANKFURTU

Na poziv upravitelja župe fra Kristijana Montine rado se odazvao pozivu da služi Misu na kojoj se inače okuplja veliki broj vjernika iz svih krajeva Hrvatske i Bosne i Hercegovine

U nedjelju, 10. studenog 2019. godine fra Mario Jurić, gvardijan Toliškog samostana predvodio je Misno slavlje u katedrali sv. Bartolomeja u Frankfurtu.

Na poziv upravitelja župe fra Kristijana Montine rado se odazvao pozivu da služi Misu na kojoj se inače okuplja veliki broj vjernika iz svih krajeva Hrvatske i Bosne i Hercegovine

Fra Mario se na početku vrlo nadahnute propovijedi osvrnuo i na kraj iz koga dolazi te na pojam Toliške “katedrale“ koja je dugo vremena bila najveća crkva u BiH.

Naglasio je da vjerni puk, ma gdje bio, treba se i nadalje okupljati i djelovati u crkvama „te tako na najbolji način slaviti Gospodina“.

Noć prije, 9. studenog na Posavskoj večeri koja je održana u Heusenstammu u organizaciji FC „Posavina Frankfurt“ fra Mario i Fra Kristijan srdačno su pozdravili okupljene Posavljake, njih preko tisuću, i radosna srca zahvalili na pozivu te uputili nekoliko poticajnih riječi kao i zaigrali u Posavskom kolu. (kta/m.z.)

foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    5. srpanj 2020.

    Il Papa loda la risoluzione del cessate-il-fuoco

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: