Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

12. srpanj 2020.

Vijesti

Santiago de Chile, 11. studeni 2019.

PROSVJEDNICI OPUSTOŠILI KATOLIČKU CRKVU U ČILEU

Čileanska biskupska konferencija oštro je osudila provalu u crkvu i traži da se počinitelji kazne, no istodobno su istaknuli i da imaju razumijevanja za aktualne prosvjede

U čileanskom glavnom gradu Santiago de Chile u subotu, 9. studenoga 2019. prosvjednici su provalili u katoličku crkvu i inventar, među kojim i umjetnička djela, iskoristili za gradnju barikada.

Nakon toga korištenu građu su zapalili, izvještavaju mjesni mediji, prenosi Kathpress. Crkva koju su opustošili historijsko je zdanje, potječe iz 1876., a nalazi se nedaleko Talijanskoga trga na kojem se već tjednima prosvjeduje. Prosvjednici su zapalili vatru i na obližnjem Sveučilištu Pedro de Valdiviva.

Čileanska biskupska konferencija oštro je osudila provalu u crkvu i traži da se počinitelji kazne, no istodobno su istaknuli i da imaju razumijevanja za aktualne prosvjede. U priopćenju Stalnoga vijeća Čileanske BK navodi se da su „ljudi umorni od nepravdi i nasilja“.

Prosvjedi u Čileu, u kojima je živote već izgubilo više od 20 osoba, započeli su 18. listopada zbog povišenja cijene karata podzemne željeznice, a nedugo zatim prerasli su u zahtjeve za reformama Ustava i socijalne politike. (kta/ika)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    8. srpanj 2020.

    Messa nell'anniversario della visita di Papa Francesco a Lampedusa

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: