Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

4. lipanj 2020.

Vijesti

Vatikan, 9. studeni 2019.

PAPA PREDSTAVNICIMA VOJSKE SPASA: MIRIS LJUBAVI LIJEK JE ZA EGOIZAM

Papa Franjo primio u audijenciju čelnika Vojske spasa, sa suprugom i pratnjom

Katolici i članovi Vojske spasa mogu još više surađivati u širenju Božje ljubavi kroz djela solidarnosti, dajući također zajedničko svjedočanstvo – tim se riječima papa Franjo obratio generalu Brianu Peddleu, čelniku Vojske spasa, njegovoj supruzi i pratnji, primivši ih 8. studenog 2019. u audijenciju. Vojska spasa je evangelički međunarodni pokret koji je 1865. godine, u Londonu, utemeljio William Booth, kako bi širio kršćanstvo i pružao pomoć siromašnima. To je raspoznatljiv i vjerodostojan znak ljubavi – rekao je Papa.

Susrevši se s članovima Vojske spasa, Papa se prisjetio da je prvu lekciju ekumenizma primio od svoje bake, kada je imao 4 godine. Osim toga, istaknuo je da je njihovo ponizno služenje znakovitije od bilo koje riječi. Spomenuo je također susret s prethodnim čelnikom pokreta, prije pet godina. Svetost nadvisuje vjerske granice – napomenuo je te istaknuo – Svetost koja se očituje u konkretnim djelima solidarnosti, govori srcu i potvrđuje vjerodostojnost našega učeništva.

Upravo si na tom temelju katolici i Vojska spasa mogu međusobno pomoći, uz uzajamno poštovanje, dajući svjedočanstvo koje je poput kvasca iz Isusove prispodobe, koji žena pomiješa s brašnom. Besplatna ljubav koja nadahnjuje geste služenja potrebitima nije samo kvasac nego i miris svježe ispečenoga kruha.

Ona privlači i uvjerava – napomenuo je Papa te primijetio da je posebno mladima potrebno da osjete taj miris, jer ga u mnogim slučajevima, u njihovom svakodnevnom iskustvu, nedostaje. U svijetu koji obiluje egoizmom i podjelama, upravo je plemeniti okus bezuvjetne ljubavi potreban kao lijek koji otvara put prema transcendentnom značenju našega života.

Papa Franjo je, kao rimski biskup, potom zahvalio prisutnima za zauzimanje toga pokreta u gradu Rimu, u pružanju pomoći beskućnicima i marginaliziranima kojih je – kako je rekao – u Rimu mnogo. Osim toga, zahvalio im je također za sve što čine u borbi protiv trgovine ljudima i drugih oblika ropstva. (kta/rv)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    3. lipanj 2020.

    Il Papa: Abramo ci insegna a parlare con Dio come un figlio al padre

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: