Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

18. siječanj 2020.

Najave

Foto arhiv

Foto arhiv

Sarajevo, 4. studeni 2019.

77. redovito zasjedanje Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

Biskupska konferencija Bosne i Hercegovine, 4. i 5. studenog 2019. u prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu (ulica Josipa Stadlera 13) održat će svoje 77. redovito zasjedanje pod predsjedanjem nadbiskupa metropolita vrhbosanskog kardinala Vinka Puljića, predsjednika BK BiH.

Zasjedanje će započeti u ponedjeljak, 4. studenog u 9 sati. Na početku zasjedanja biskupi će se susresti s apostolskim nuncijem u BiH mons. Luigijem Pezzutom. Članovima Biskupske konferencije BiH na početku zasjedanja pridružit će se umirovljeni varšavski nadbiskup mons. Henryk Hoser, apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje. Svoje sudjelovanje na zasjedanju potvrdili su: biskup dubrovački mons. Mate Uzinić kao delegat Hrvatske biskupske konferencije, biskup skopski i eparh strumičko-skopski mons. Kiro Stojanov kao delegat Međunarodne biskupske konferencije sv. Ćirila i Metoda, umirovljeni biskup iz Linza mons. Maximillian Aichern kao delegat Austrijske biskupske konferencije i apostolski administrator Križevačke eparhije mons. Milan Stipić.

Uz redovite teme biskupi će tijekom zasjedanja razmotriti i okvirni prijedlog zajedničkog programa šeste pastoralne godine za svećeničke kandidate, saslušati izvješća te se osvrnuti na neka aktualna pitanja.

Uoči zasjedanja, u nedjelju 3. studenog 2019. u 18 sati biskupi će slaviti Svetu misu u katedrali Srca Isusova u Sarajevu. Predsjedat će kardinal Puljić, a prigodnu propovijed uputit će biskup Stojanov.

U ponedjeljak ujutro, 4. studenog biskupi će slaviti Euharistiju u kapeli Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa i susresti se s bogoslovnom zajednicom. Predsjedat će kardinal Puljić, a prigodnu propovijed uputit će biskup Uzinić.

U utorak, 5. studenog u 12 sati u prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu (ulica Josipa Stadlera 13) bit će upriličena konferencija za novinstvo na kojoj će o zasjedanju govoriti kardinal Puljić i dopredsjednik BK BiH mons. Tomo Vukšić, vojni biskup u BiH. (kta)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    17. siječanj 2020.

    Il Papa: chiedere perdono è una medicina per la salute dell’anima

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: