Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

29. svibanj 2020.

Vijesti

Vatikan, 22. listopad 2019.

PAPA MEĐUNARODNOM KRŠĆANSKOM POMORSKOM DRUŠTVU: BUDITE PROMICATELJI EKUMENIZMA

Društvo od 1969. godine okuplja neprofitne kršćanske organizacije koje se zauzimaju za dobrobit pomoraca u oko 125 zemalja u svijetu

Papa Franjo se video porukom obratio Međunarodnom kršćanskom pomorskom društvu koje od 1969. godine okuplja neprofitne kršćanske organizacije koje se zauzimaju za dobrobit pomoraca u oko 125 zemalja u svijetu. Prigodom 50. obljetnice osnutka tog društva, u Kaohsiungu, na Taiwanu, od 21. do 25. listopada, organizirana je 11. svjetska konferencija na temu „50 godina zajedničkog rada za pomorce, ribare i njihove obitelji“. I tom je prilikom Papa sve potaknuo da obnovljenim ekumenskim duhom nastave služiti ljudima na moru.

Sveti Otac je uputio pozdrav mira i dobra svim sudionicima konferencije, te želju da u tim danima razmišljanja i susreta prepoznaju učinkovitije oblike pomoći pomorcima, ribarima i njihovim obiteljima. Još uvijek je aktualno apostolsko pismo „Stella maris“ iz 1997. godine, kojim je sveti papa Ivan Pavao II. naznačio temeljne smjernice za pastoralnu skrb mnogih osoba koje rade na moru i njihovih obitelji, kao i onih koji putuju morem – rekao je Papa i podsjetio – U tom je dokumentu moj prethodnik pozvao da radimo kako bi ljudi koji rade na moru imali obilna sredstva potrebna za svet život.

Dakle, polazeći od apostolskog pisma, papa Franjo je obnovio poziv svim predstavnicima različitih kršćanskih tradicija toga društva, kako bi ljudima na moru pomogli upoznati Isusa Krista i živjeti u skladu s njegovim učenjem, u poštovanju i međusobnom prihvaćanju. Ohrabrujem vas da nadvladate teškoće koje se ponekad mogu susresti u vašem poslanju, promičući s uvjerenjem ekumenski duh. Pratim vas molitvom i blagoslovom koji rado zazivam na vas, na vaše sadašnje radove i na sve koji su povjereni vašoj pastoralnoj službi. Neka vas Gospodin blagoslovi! – zaključio je Papa. (kta/rv)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    27. svibanj 2020.

    Papa Francesco udienza generale

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: