Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

28. svibanj 2020.

Vijesti

Zagreb, 21. listopad 2019.

BISKUP MRZLJAK: ŽELJELI BISMO DA SE DIJASPORA UKLJUČI U "TJEDAN SOLIDARNOSTI"

Predsjednik Hrvatskog Caritasa istaknuo je to najavljujući teme susreta predstavnika Caritasa u BiH i RH u Potocima kod Mostara

Godišnji susret predsjednika, nacionalnih i nad/biskupijskih ravnatelja Caritasa u Bosni i Hercegovini i u Republici Hrvatskoj održava se od 21. do 24. listopada u Potocima kod Mostara.

Najavljujući teme susreta za HKR i IKA-u, predsjednik Hrvatskog Caritasa apostolski administrator Varaždinske biskupije mons. Josip Mrzljak rekao je da je redovita tema Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u BiH. Tijekom susreta na terenu će vidjeti što je konkretno učinjeno sredstvima prikupljenim u Tjednu solidarnosti. Ta će svjedočanstva prenijeti u Hrvatsku kada budu animirali idući Tjedan solidarnosti. Biskup Mrzljak izrazio je želju da se i dijaspora uključi u Tjedan solidarnosti.

Predsjednik Hrvatskog Caritasa posebno važnim smatra sam susret, jer, kako je rekao, danas postoje različiti oblici komunikacija, ali ništa ne može nadomjestiti osobni susret.

Ravnatelj Hrvatskog Caritasa mons. Fabijan Svalina rekao je da se već nekoliko godina u dogovoru s Caritasom BiH organiziraju susreti predsjednika, nacionalnih i nad/biskupijskih ravnatelja Caritasa s ciljem da se što snažnije organiziraju projekti koji su od životne važnosti za sve Caritase u BiH i Hrvatskoj.

Rekao je da će na susretu biti riječi o poteškoćama u djelovanju biskupijskih Caritasa u BiH, a u čemu im mogu pomoći Caritasi iz Hrvatske. Predstavnici Caritas u BiH iznijet će i neka iskustva koja bi se mogla implementirati u rad biskupijskih Caritasa u Hrvatskoj.

Susret započinje Euharistijskim slavljem u mostarskoj katedrali koje će predvoditi predsjednik Caritasa BiH nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, a propovijedat će biskup Mrzljak. Misu će slaviti i domaćin biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Ratko Perić. (kta/ika)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    27. svibanj 2020.

    Papa Francesco udienza generale

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: