Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

28. rujan 2020.

Vijesti

Sarajevo, 21. listopad 2019.

KRŠTENJE I MISIJSKA NEDJELJA U BRIJEŠĆU

Svetu euharistiju, u vjernicima ispunjenoj, župnoj crkvi predslavio je župnik vlč. Josip Vajdner, urednik Katoličkog tjednika

Najmanja sarajevska župa - Sv. Leopolda Mandića u prigradskom naselju Briješće, svečano je, 20. listopada 2019. proslavila Misijsku nedjelju. Tom prigodom bilo je upriličeno je i slavlje krštenja. Svetu euharistiju, u vjernicima ispunjenoj, župnoj crkvi predslavio je župnik vlč. Josip Vajdner, urednik Katoličkog tjednika. Pod Misom je i krstio malenu Niku Iviš, što je bilo povod da u homiliji istakne važnost vjerničkoga poslanja koje se temelji upravo na krštenju, prenosi nedjelja.ba.

U kontekstu Misijske nedjelje ukazao je na nužnost osobnoga odgovora svakog krštenika na Isusovo pitanje iz evanđelja: „Kad Sin čovječji dođe, hoće li naći vjere na zemlji?“ Odatle je potaknuo na molitvu za sve misionare, a poglavito one iz Crkve u Hrvata.

„Svaki ovakav događaj kao što je radost krštenja, izvrsna je prigoda za obnovu vjere i molitvenoga pouzdanja u Gospodina. Svjesni da smo po krstu odgovorni pred Bogom i njegovom Crkvom, imajmo na umu da je svatko od nas 'misionar' u vlastitoj kući, župnoj i društvenoj zajednici. Jer, kako napisa papa Franjo, kršteni smo i poslani – propovijedati radosnu vijest spasenja“, rekao je uz ostalo vlč. Vajdner.

Nakon Mise vjernici su se duže vremena zadržali u razgovoru i druženju u crkvenom dvorištu i župnoj kući gdje je obitelj malene Nike, otac Dejan i majka Svjetlana, pripravila zakusku za sve nazočne.

Inače, ovo je, prema župnikovim riječima, bilo prvo krštenje bebe u njegovih pet godina župničke službe u Briješću. (kta)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    25. rujan 2020.

    Videomessaggio Papa Francesco per i 75 anni dell'Onu

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: