Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

7. lipanj 2020.

Vijesti

Vatikan, 21. listopad 2019.

PAPA: MOLITVA JE PRVA POTPORA BOŽJEG NARODA MISIONARIMA

Papin nagovor uz molitve Anđeo Gospodnji u nedjelju, 20. listopada

Na početku podnevnoga nagovora, 20. listopada 2019. papa Franjo je podsjetio na riječi iz misnog čitanja toga dana, odnosno iz Druge poslanice Timoteju, gdje apostol Pavao svog suradnika potiče da propovijeda Riječ te bude uporan u zgodno i nezgodno vrijeme (usp. 2Tim 4,2). Svjetski misijski dan, koji se obilježavao istoga dana, po Papinom je mišljenju povoljna prilika da svaka krštena osoba postane svjesnija potrebe za suradnjom, kroz obnovljenu predanost, u naviještanju Božjega Kraljevstva.

Sveti je Otac napomenuo da je papa Benedikt XV. prije sto godina, objavom apostolskog pisma „Maximum illud“, dao novi poticaj misionarskoj odgovornosti cijele Crkve. Rekao je pritom kako nas ta, i danas važna, poruka potiče da prevladamo iskušenje bilo kakvog zatvaranja u sebe i bilo kojeg oblika pastoralnog pesimizma te da se otvorimo radosnoj novosti evanđelja.

Osim toga, Papa je istaknuo kako su vjernici pozvani svugdje nositi radosnu vijest da u Isusu milosrđe pobjeđuje grijeh, nada strah, a bratstvo nadvladava neprijateljstvo. Krist je naš mir i u Njemu je svladana svaka podjela. Samo je u Njemu spasenje svakog čovjeka i naroda – kazao je Sveti Otac i primijetio da je, kako bismo živjeli puninu misije, gorljiva i neprekidna molitva neophodan uvjet.

Molitva je prva potpora koju Božji narod pruža misionarima, obogaćena ljubavlju i zahvalnošću zbog njihovog teškog zadatka naviještanja te darivanja svjetla i milosti evanđelja onima koji ga još nisu primili – napomenuo je Papa te, primijetivši kako je danas lijepa prigoda za to, potaknuo da se upitamo i razmislimo molimo li za misionare, za one koji odlaze daleko kako bi uz svjedočanstvo nosili Božju Riječ. Prije molitve Anđeoskoga pozdravljenja Sveti je Otac zazvao zagovor Marije, Majke svih naroda, kako bi svakodnevno pratila i štitila misionare evanđelja. (kta/rv)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    4. lipanj 2020.

    A giugno il Papa chiede di pregare per tutti coloro che vivono delle difficoltà

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: