Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

28. rujan 2020.

Vijesti

Banja Luka, 20. listopad 2019.

„KORAK DO BOSNE“

Studenti Franjevačke teologije iz Sarajeva, 18. listopada izveli su predstavu u gradskom kazalištu Jazavac u Banjoj Luci

Studenti Franjevačke teologije iz Sarajeva, 18. listopada 2019. izveli su predstavu „Korak do Bosne“ u gradskom kazalištu Jazavac u Banjoj Luci. Dramski tekst napisala je poznata glumica Nada Đurevska prema romanu Ivana Lovrenovića „Putovanje Ivana Frane Jukića“, a za Studentski teatar Franjevačke teologije režirala Anela Križanac.

„Ljubitelji umjetnosti i kazališta večeras su mogli uživati u izvrsnom igrokazu o životu i djelu znamenitog Banjalučanina i člana provincije Bosne Srebrene fra Ivana Frane Jukića. Kroz sedam scena dramskog prikaza ispričan je kratki životopis s važnim epizodama Jukićeva života“, navodi se u priopćenju objavljenom tom prigodom na mrežnoj stranici samostan-petricevac.org.

Predstavi pod pokroviteljstvom HKD Napredak, podružnica Banja Luka, nazočili su osobe kako iz crkvenog tako i iz društveno-političkog života.

„Za fra Ivana Franu Jukića slobodno se može reći kako je bio ispred svoga vremena u kojem je živio. Svojim djelovanjem i životom ukazivao je na stvari koje su u velikoj mjeri uteg i današnjeg društva u kojem živimo“, istaknuto je u priopćenju. (kta)

foto

Više fotografija...

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    20. rujan 2020.

    Papa Francesco: Prepariamoci al prossimo Congresso Eucaristico a Budapest

Prethodna Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: