Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

11. srpanj 2020.

Vijesti

Vukovar, 19. listopad 2019.

MEĐUPROVINCIJSKI SUSRET FRANJEVAČKIH NOVAKA U VUKOVARU

Na susretu je sudjelovao 17 novaka i 6 meštara iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine

Od 14. do 17. listopada 2019. održan je međuprovincijski susret franjevačkih novaka iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Susret je organizirala zagrebačka franjevačka provincija sv. Ćirila i Metoda. Na susretu je sudjelovao 17 novaka i 6 meštara.

Susret je započeo okupljanjem novaka u ponedjeljak 14. listopada u popodnevnim satima u franjevačkom samostanu u Vukovaru. Nakon Večernje molitve i večere održano je predstavljanje novicijatâ i međusobno upoznavanje uz druženje.

U utorak, 15. listopada, novaci su se nakon Jutarnje molitve i doručka zaputili u obilazak samostanskih prostorija, crkve i gledanje filma o Vukovaru. Nakon molitve Srednjega časa i ručka krenuli su u obilazak Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata i Ovčare gdje su se pomolili za sve žrtve Domovinskoga rata, a zatim su put nastavili prema Iloku gdje su posjetili samostan i crkvu sv. Ivana Kapistrana. Po završetku obilaska samostana i crkve slavljena je Sveta misa u crkvi. Nakon večere krenuli su u Vukovar na počinak.

U srijedu, 16. listopada, dan je započeo molitvom Jutarnje i Službe čitanja iz časoslova i doručkom te su se zaputili za Đakovo gdje su razgledali katedralu. Nakon Đakova otišli su u Osijek gdje smo posjetili samostan Tvrđu i konkatedralu u samom gradu. Navečer su sudjelovali na Svetoj misi i krunici u župi Svete Obitelji u Osijeku koju su i animirali sviranjem i pjevanjem. Po završetku Mise otišli su na večeru, a potom se vratili u Vukovar na počinak.

Posljednjega dana susreta u četvrtak, 17. listopada, posjetili su Borovo naselje i župnu crkvu Gospe Fatimske te se nakon toga vratili na Svetu misu i ručak u vukovarski samostan čime je okončan susret. Zahvalni Bogu i domaćinima na lijepom gostoprimstvu i bratskom druženju s drugim novacima, uputili su se nazad za Livno. (kta/fia)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    8. srpanj 2020.

    Messa nell'anniversario della visita di Papa Francesco a Lampedusa

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: