Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

4. lipanj 2020.

Vijesti

Veli Lošinj, 14. listopad 2019.

ODRŽAN SEMINAR ZA MEDICINSKE SESTRE REDOVNICE

Skup je u kući „Betanija“ na Velom Lošinju od 11. do 13. listopada održan o temi „Svjedočiti milosrdnog Spasitelja u svakodnevnici“

U kući „Betanija“ na Velom Lošinju od 11. do 13. listopada održan je seminar za medicinske sestre redovnice o temi „Svjedočiti milosrdnog Spasitelja u svakodnevnici“.

Seminar je organizirala Hrvatska redovnička konferencija, odnosno njeno Povjerenstvo za medicinske sestre članice redovničkih ustanova koje vodi s. Mirjana Tomašević, milosrdna sestra sv. Križa. Voditelj seminara bio je svećenik Krčke biskupije Zvonimir Badurina Dudić, a okupilo se oko 50 redovnica iz Hrvatske te Bosne i Hercegovine.

Susret je započeo upoznavanjem Kuće „Betanija“ te uvodnim predavanjem vlč. Badurine Dudića koji je stavio naglasak na dobrotu, otvorenost i ljubav u milosrdnom služenju bolesnom bratu čovjeku.

Misu prvoga dana seminara predvodio je dekan Lošinjskog dekanata i izaslanik biskupa Ivice Petanjka Robert Zubović. U homiliji zahvalio je redovnicama za nesebično služenje bolesnima, a napose svećenicima. Pozvao ih je da i nadalje rade za plaću koja ih čeka na nebesima. Drugi dan susreta voditelj je sestre nadahnjivao kako svjedočiti milosrdnu ljubav. Popodne su redovnice upoznavale otok Cresa. Zaustavile su se u najstarijoj osorskoj katedrali te o povijesti Osora slušale od domaćega župnika. Put su nastavile prema franjevačkom samostanu u Martinšćici, gdje ih je primio gvardijan. Na kraju su stigle u Cres kod benediktinki i s njima molile monaški časoslov – večernju molitvu te slavile misu. Majka opatica predstavila je život i duhovnost sestara u samostanu. Susret je završio u nedjelju nakon predavanja i mise, izvijestila je Hrvatska redovnička konferencija na svojim mrežnim stranicama redovnistvo.hr. (kta/ika)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    3. lipanj 2020.

    Il Papa: Abramo ci insegna a parlare con Dio come un figlio al padre

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: