Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

31. svibanj 2020.

Vijesti

Vatikan, 16. rujan 2019.

PAPA SE RADUJE ZBOG RAZMJENE RUSKIH I UKRAJINSKIH ZATVORENIKA

Nakon molitve Anđeoskog pozdravljenja, 15. rujna papa Franjo je izrazio radost zbog dugo očekivane razmjene ruskih i ukrajinskih zatvorenika

Prošlog se tjedna ostvarila dugo očekivana razmjena zarobljenika između Ruske Federacije i Ukrajine – rekao je papa Franjo nakon podnevne molitve i istaknuo – Radujem se zbog osoba koje su oslobođene i koje su mogle zagrliti svoje drage, te ću i dalje moliti za brzo okončanje sukoba i za trajni mir na istoku Ukrajine.

Papa je podsjetio da je u Forlìju je u subotu, 14. rujna blaženom proglašena Benedetta Bianchi Porro koja je umrla 1964. godine sa samo 28 godina te istaknuo: „Cijeli je njezin život bio obilježen bolešću, a Gospodin joj je dao milost da ga nosi, dapače da ga pretvori u sjajno svjedočanstvo vjere i ljubavi“.

U Limburgu, u Njemačkoj, 15. rujna blaženim je proglašen otac Richard Henkes, svećenik palotinac koji je 1945. godine, u Dachauu, ubijen iz mržnje prema vjeri. „Neka primjer to dvoje hrabrih Kristovih učenika podrži i naš put svetosti“, kazao je Sveti Otac i pozdravio sve nazočne vjernike i hodočasnike, te se preporučio u njihove molitve. (kta/rv)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    23. svibanj 2020.

    Riapertura dei Musei Vaticani e delle Ville Pontifice

Prethodna
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: