Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

7. kolovoz 2020.

Vijesti

Predsjednik Vijeća biskupskih konferencija zemalja Latinske Amerike osvrnuo se na požare u Amazoniji

Predsjednik Vijeća biskupskih konferencija zemalja Latinske Amerike osvrnuo se na požare u Amazoniji

Bogota, 11. rujan 2019.

LATINSKOAMERIČKI BISKUPI ZA ZAŠTITU AMAZONIJE

Vijeće biskupskih konferencija zemalja Latinske Amerike (CELAM) prošlih dana organiziralo je susret u Bogoti u suradnji s Panamazonskom crkvenom mrežom (REPAM)

Vijeće biskupskih konferencija zemalja Latinske Amerike (CELAM) prošlih je dana, u suradnji s Panamazonskom crkvenom mrežom (REPAM), organiziralo susret u Bogoti, i time podržalo zahtjev pape Franje za promicanjem sudjelovanja u pripremnoj fazi Sinode

Prošlih se dana u Bogoti, u vidu pripreme za predstojeću Panamazonsku sinodu, sastalo Vijeće biskupskih konferencija zemalja Latinske Amerike (CELAM). Cilj je susreta bio formulirati konkretne prijedloge za sinodsku skupštinu koja će se održati u listopadu u Vatikanu. Latinskoamerički su biskupi time podržali zahtjev pape Franje za promicanjem sudjelovanja u pripremnoj fazi Sinode, a posebice želju da se biskupi koji predstavljaju različite institucije na tom području pripreme za Sinodu na temelju sadržaja dokumenta „Instrumentum laboris“, kao i izradom nacrta postsinodske faze za dobro Crkve u Latinskoj Americi i na Karibima.

Pozdravljajući sudionike skupa, nadbiskup Héctor Miguel Cabrejos Vidarte, predsjednik Peruanske biskupske konferencije i Vijeća biskupskih konferencija zemalja Latinske Amerike, osvrnuo se na požare u Amazoniji, koji – kako je rekao – vape u nebo, te dodao da je na tu patnju, iz poštovanja prema životu i cjelovitoj ekologiji, potrebno brzo odgovoriti. Govoreći o pripremnoj fazi Sinode, nadbiskup je izrazio zadovoljstvo brojem i kvalitetom susretā, od kojih su na mnogima sudjelovali predstavnici domorodačkih naroda. Osim toga, izrazio je nadu da će doprinosi održanoga sastanka pomoći u pripremi za postsinodsko razdoblje, zaključivši da će biti potrebno ojačati suradnju s Panamazonskom crkvenom mrežom te osmisliti neke nove crkvene organizacije koje će Amazoniji pomoći da doista bude izvor života u srcu Crkve. (kta/rv)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    5. kolovoz 2020.

    Udienza Appello Papa Libano

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: