Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

25. svibanj 2020.

Vijesti

Lindau, 20. kolovoz 2019.

NJEMAČKA: SUSRET MEĐUNARODNE MULTIRELIGIJSKE MREŽE 'RELIGIJE ZA MIR'

Na susretu, koji će trajati od 20. do 23. kolovoza, sudjelovati će stotine vjerskih vođa zauzeti za traženje zajedničkog dobra

U Njemačkoj, u Lindauu, od 20. do 23. kolovoza 2019., održat će se susret međunarodne multireligijske mreže 'Religije za mir'. Na njemu će se okupiti 800 vjerskih vođa, predstavnika vlada, nevladinih organizacija i skupina civilnog društva, s namjerom stvaranja velikog moralnog konsenzusa o suvremenim izazovima, izbora novog Svjetskog vijeća i promicanja zajedničkog multireligijskog djelovanja kroz i izvan mreže 'Religije za mir'. Posljednji je takav susret 9. skupštine 'Religije za mir', sa 600 sudionika, održan 2013. godine u Beču.

Brinuti o našoj zajedničkoj budućnosti, tema je susreta čiji su ciljevi među ostalim, jačanje multireligijske suradnje za mir među vjerskim vođama, podržavanje te suradnje u zemljama koje su opterećene nasiljem i sukobima, kao i potpora početku mirovnih procesa kroz multireligijsku inicijativu u Demokratskoj Republici Kongo, u Južnom Sudanu, u Sjevernoj i Južnoj Koreji i u Myanmaru.

Perspektiva je suprotstaviti se obrambenoj sklonosti koja može postati nacionalističko ili separatističko zatvaranje – rekao je za Radio Vatikan Luigi De Salvia, predsjednik 'Religije za mir Italija' i istaknuo – Umjesto toga pokušat ćemo gledati kako tražiti zajedničko dobro, što je jedini vidik koji može dati nadu. Tijekom susreta raspravljat će se i o pothvatima koji će se morati razviti, osobito na područjima sukoba kako bismo tražili putove pomirenja.

Međunarodna multireligijska mreža 'Religije za mir' osnovana je 1970. godine, a sastoji se od Svjetskog vijeća vjerskih vođa, od 6 međureligijskih tijela za različite kontinente i više od 90 nacionalnih skupina. Njezini članovi su i međureligijske mreže vjernika žena i mladih. (kta/rv)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    20. svibanj 2020.

    Il popolo di Dio con il suo pastore Francesco

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: