Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

14. prosinac 2019.

Vijesti

Koraće, 14. kolovoz 2019.

ZADUŠNICA ZA BRANITELJE KORAĆANSKE BOJNE I ČLANOVE HKUD „TAMBURICA KORAĆE“

Uz domaćeg župnog vikara fra Velimira Zirduma i fra Mladena Jozića, župnika u Svilaju Misu je predvodio plehanski gvardijan fra Anto Tomas

U trodnevnici vjersko kulturne manifestacije Dani Velike Gospe, koja se ove godine obilježava pod geslom „Majko dobrog savjeta budi nam utjeha i nada“, tradicionalno je u utorak, 13. kolovoza 2019. slavljena Misa zadušnica za sve poginule i umrle branitelje Koraćanske bojne u Domovinskom ratu kao i za sve pokojne članove HKUD „Tamburica Koraće“. Uz domaćeg župnog vikara fra Velimira Zirduma i fra Mladena Jozića, župnika u Svilaju Misu je predvodio plehanski gvardijan fra Anto Tomas.

U prigodnoj homiliji fra Anto je posvjestio da smo u svim svojim životnim situacija kao kršćani pozvani tražiti savjet „Majke dobroga savjeta - naše Nebeske majke, koja uvijek želi biti naša utjeha, naša nada“. Svjestan što je sve puk Bosanske Posavine i toga mjesta doživio u zadnjem Domovinskom ratu, u kojem je samo u tom mjestu poginulo njih 21, te sve hrvatsko stanovništvo prognana, a malo ih se vratilo, pozvao je vjernike da mole Nebesku Majku da im pomogne da u svakom čovjeku, pa i onima koji su donedavno bili na neprijateljskoj strani prepoznaju brata, sestru, kako bi stvarali međusobno jedinstvo na koje nas Isus poziva.

Na kraju Mise vjernici su u procesiji iz crkve ponijeli plakat na kojemu su ispisana imena i fotografije svih 21 poginulih u Domovinskom ratu te lampione za svakoga od njih i položili ih do spomen obilježja podignutom u crkvenom dvorištu. Opijelo kod spomen obilježja predvodio je fra Mladen. (kta/b.l.)

foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    13. prosinac 2019.

    Il Nostro Papa, la prima biografia per immagini di Papa Francesco

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: