Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

26. rujan 2020.

Vijesti

Kopanice, 14. kolovoz 2019.

ŽUPA SV. MIHOVILA U KOPANICAMA PROSLAVILA 40 GODINA OD POSVEĆENJA

Svečanu Svetu misu u suslavlju s još desetak svećenika služio je, 13. kolovoza pomoćni biskup vrhbosanski mons. Pero Sudar.

Župa Sv. Mihovila u u Kopanicama pokraj Orašja proslavila je, 13. kolovoza 2019. četrdeset godina od posvećenja, javlja nedjelja.ba. Inicijativu za obilježavanje obljetnice potaknuli su odgovorni u MZ Kopanice, a pripremi proslave pridružili su se svi mještani koji žive u Kopanicama, kao i oni razasuti diljem Europe. Za svečanost obilježavanja obljetnice vjernici su imali duhovnu pripravu kroz mise trodnevnice koje su predvodili župnik Đuro Živković, vlč. Anto Perić i vlč. Ilija Janjić.

Proslava velikog jubileja predstavlja jedno od najvećih okupljanja u župi jer svečanom Misnom slavlju nazočilo je više od 700 vjernika iz Kopanica i susjednih župa koji su molili za jačanje i učvršćenje vjere. Svečanu Svetu misu u suslavlju s još desetak svećenika služio je pomoćni biskup vrhbosanski dr. Pero Sudar.

Na završnoj svečanosti domaćini su uručili prigodne darove župnicima koji se ostavili upečatljiv trag u životu te posavske župe, a veliku pomoć u obilježavanju proslave u Kopanicama pružili su Vlada Županije Posavske i općina Orašje.

Svetoj misi nazočili su među ostalim predsjednici Skupštine i Vlade Županije Posavske Blaž Župarić i Đuro Topić, ministar branitelja Marijan Kopić i brojni drugi uzvanici.

"Svoju čestitku župljanima popratio sam svetom misom da vam ne ponestane ljubavi prema rodnom kraju. Ne zaboravite, kud god otišli, samo je ovo vaše. Samo je ovo natopljeno znojem, ali i krvlju onih preko kojih vam je Bog dao život. To je svetinja i zavjet", poručio je biskup Sudar.

Prigodne je riječi na završnoj svečanosti uputio i predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić:

"U proteklih 40 godina Kopanice su proživjele teške kalvarije, ali ovaj narod se hrabro nosio s puno teških izazova, stoga vjerujem kako će generacije koje dolaze opravdati povjerenje svojih predaka", naglasio je Topić. (kta)

foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    20. rujan 2020.

    Papa Francesco: Prepariamoci al prossimo Congresso Eucaristico a Budapest

Prethodna Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: