Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

31. svibanj 2020.

Najave

Komušina-Kondžilo, 15. kolovoz 2019.

Proslava Velike Gospe u Komušini i na Kondžilu, središnjem Gospinom svetištu Vrhbosanske nadbiskupije

- 10. kolovoz - Dan posvete crkve i Dan povratka u Komušinu, Sveta misa je u 11 sati u župnoj crkvi. Istoga dana u 19 sati je komušanski Križni put na Kondžilu.

- 11. kolovoz - Dan poginulih branitelja, blagoslov i otvaranje Spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata, također i prvi dan trodnevnice. Sveta misa je u 11 sati u župnoj crkvi koju će predvoditi kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski i poslije Svete mise blagosloviti Spomen-obilježje podignuto u čast poginulih hrvatskih branitelja. Nakon slavlja blagoslova, bit će upriličena svečana akademija i domjenak za puk i uzvanike pod šatorima ispred župne crkve.

- 12. kolovoz - Drugi dan trodnevnice, Sveta misa je u 18 sati.

- 13. kolovoz - Treći dan trodnevnice i slavlje sv. Krizme. Svetu misu u 11 sati predvodi mons. Pero Sudar, pomoćni biskup vrhbosanski koji će podijeliti sakrament sv. Krizme.

- 14. kolovoz - Uočnica, u 15 sati iznosi se slika na čašćenje u Gospinu kapelu i svećenici započinju svete ispovijedi. Sveta misa je u 18 sati kod župne crkve koju će predvoditi kardinal Vinko Puljić.

- 15. kolovoz - Patron, od 7.30 sati svećenici su na raspolaganju za sv. ispovijedi. Formiranje procesije sa slikom i uvodni obredi počinju u 9 sati, nakon kojih slijedi procesija. Svetu misa na Kondžilu u 11 sati će predvoditi biskup Pero Sudar. (kta)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    27. svibanj 2020.

    Papa Francesco udienza generale

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: