Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

28. siječanj 2020.

Vijesti

Vatikan, 18. srpanj 2019.

MATTEO BRUNI IMENOVAN RAVNATELJEM TISKOVNOG UREDA SVETE STOLICE

Alessandro Gisotti i Sergio Centofanti imenovani su zamjenicima ravnatelja Uprave za izdavaštvo Dikasterija za komunikacije

Papa Franjo imenovao je Mattea Brunija ravnateljem Tiskovnog ureda Svete Stolice, koji na tu dužnost stupa 22. srpnja, objavio je 18. srpnja Tiskovni ured Svete Stolice. Alessandro Gisotti i Sergio Centofanti imenovani su zamjenicima ravnatelja Uprave za izdavaštvo Dikasterija za komunikacije.

Matteo Bruni rođen je 23. studenog 1976. u Winchesteru u Velikoj Britaniji. Diplomirao je moderne i strane jezike i književnost na Sveučilištu La Sapienza u Rimu. Od srpnja 2009. radi u Tiskovnom uredu, gdje je pratio poslove oko akreditacije novinara i upravljanje operativnim komunikacijama za novinare kao koordinator Odjela za akreditaciju.

U prosincu 2013. preuzeo je odgovornost za organiziranje i praćenje predstavnika tiska pripuštenih na papinski let prigodom putovanja Svetog Oca izvan Italije. Početkom 2016. godine postao je koordinator odsjeka za medije i akreditacije (Media Operations e Accrediti) Tiskovnog ureda Svete Stolice i u toj je službi koordinirao sudjelovanje medija u raznim događajima tijekom Jubileja milosrđa.

Neko je vrijeme bio uključen u projekte humanitarne suradnje i programe podrške starijim osobama. Oženjen je i ima kćer. Osim talijanskog, poznaje engleski, španjolski i francuski.

Alessandro Gisotti i Sergio Centofanti imenovani su zamjenicima ravnatelja Uprave za izdavaštvo Dikasterija za komunikacije. (kta/ika)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    27. siječanj 2020.

    ll Papa per la Giornata della Memoria: mai più questa immane tragedia

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: