Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

29. siječanj 2020.

Vijesti

Posušje, 18. srpanj 2019.

MLADA MISA FRA NIKOLE JURIŠIĆA

Mladu Misu proslavio je u svojoj rodnoj župi Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije u Posušju

Mladomisnik fra Nikola Jurišić, član Hercegovačke franjevačke provincije proslavio je 14. srpnja 2019., mladu Misu u svojoj rodnoj župi Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije u Posušju. Mnoštvo puka sudjelovalo je ovom velikom događaju za katolički puk u Posušju.

Uz koncelebraciju mnoštva svećenika i provincijala Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenka Šteku, na koncu Mise mladomisnik fra Nikola se zahvalio dragom Bogu što mu je podario život, te što mu je dao obitelj u kojoj je rastao u molitvi. Zahvaljujem se i roditeljima, braći i sestrama, ali i Hercegovačkoj franjevačkoj provinciji. Svi oni su cijelo vrijeme bili uz mene i pomagali, kazao je fra Nikola.

Provincijal fra Miljenko je poručio da se molimo za ustrajnost fra Nikole u svom pozivu, ali i za druge svećenike provincije. Fra Mladen Vukšić, župnik u župi Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije u Posušju je zahvalio Bogu za duhovna zvanja i pozvao puk na molitvu za nova duhovna znanja. Istaknuo je da je današnja mlada Misa prva u ovoj župi nakon deset godina. Zadnja mlada Misa u ovoj župi bila je ona patera Ikea Mandurića 2009.

Evanđelje po Luki pita „Što mi je činiti da život vječni baštinim?“ Odgovor je: „Ljubi Gospodina Boga svojega iz svega srca svoga, i svom dušom svojom, i svom snagom svojom i svim umom svojim: i svoga bližnjega kao samoga sebe“. „“Tko je moj bližnji?“ pitali su Isusa tadašnji učenjaci. On je odgovorio prispodobom o milosrdnom Samarijancu. Propovjednik na mladoj misi fra Marin Karačić je osvrćući se na evanđelje kazao da je lako ljubiti onoga koji nam čini milosrđe, ali da smo pozvani ljubiti i svoga neprijatelja.

Fra Nikola je za svećenika zaređen u Mostaru u katedrali Marije Majke Crkve, na svetkovinu sv. Petra i Pavla, apostolskih prvaka, 29. lipnja ove godine. Odlukom uprave provincije raspoređen je za župnog vikara u župi. sv. Ante Humac. Fra Nikola dolazi iz mnogobrojne obitelji Jurišić, treći je od ukupno osmero djece.

Za svoje mladomisničko geslo fra Nikola je izabrao citat iz Evanđelja po Mateju: „Učitelju, za tobom ću kamo god ti pošao.“ (kta/miriam)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    27. siječanj 2020.

    ll Papa per la Giornata della Memoria: mai più questa immane tragedia

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: