Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

29. siječanj 2020.

Vijesti

Sarajevo, 17. srpanj 2019.

DJELATNICI I DJELATNICE CARITASA VN OBILJEŽILI GODIŠNJICU SMRTI NADBISKUPA ŠARIĆA

Svetu misu predvodio je ravnatelj Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije vlč. Mirko Šimić

U utorak, 16. srpnja 2019. katolici diljem svijeta obilježavaju blagdan Gospe od brda Karmela u uspomenu na zaštitu Majke Božje, koju je pružila nositeljima karmelskoga škapulara. Na ovaj dan, spomen je i smrti utemeljitelja Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije, dr. Ivana Evanđelista Šarića, drugog Vrhbosanskog nadbiskupa, koji je preminuo u milosti Božjoj 16. srpnja 1960. u Madridu.

Djelatnici i djelatnice Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije slavili su Svetu Misu u kapelici Drinskih mučenica, koju je predvodio ravnatelj Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije vlč. Mirko Šimić i još jednom su se podsjetili kako je osnovno djelovanje Caritasa promicanje i svjedočenje kršćanske djelotvorne ljubavi, baš onako kako je to dr. Ivan Evanđelist Šarić i zamislio u svom poslanju.

Kroz svoje nadbiskupsko djelovanje i propovijedanje dr. Šarić stalno je poticao svećenstvo, pa preko njih i vjernike da se još odgovornije zalažu za karitativni rad na terenu i da daju stalnu potporu siromašnima. U razdoblju od 1931. do 1933. pisao je svećenicima i vjernicima tri okružnice u kojima potiče na odgovorno karitativno djelovanje te da nedjeljama i blagdanima u svojim crkvama skupljaju milostinju za siromašne. 22. studenoga 1931. utemeljio je Caritas Vrhbosanske nadbiskupije sa sjedištem u Sarajevu, a koji i danas služi za dobro čovjeka, prenosi mrežna stranica caritas-sarajevo.ba. (kta)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    28. siječanj 2020.

    Il Papa a Santa Marta: è la gioia che porta avanti il Vangelo

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: