Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

20. listopad 2019.

Vijesti

Sarajevo, 12. srpanj 2019.

ODRŽANA KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA NOVE SREDIŠNJE UPRAVE HKD NAPREDAK

Pod predsjedanjem predsjednika dr. sc. Nikole Čiče

U četvrtak, 11. srpnja 2019. u Napretkovom klubu Lira u Sarajevu pod predsjedanjem predsjednika dr. sc. Nikole Čiče održana je I. sjednica Središnje uprave Hrvatskog kulturnog društva Napredak.

Novi saziv Središnje uprave HKD Napredak čine dr. sc. Nikola Čiča - predsjednik, Miroslav Landeka - dopredsjednik, prof. dr. sc. Dražen Vikić-Topić - dopredsjednik, Mario Nenadić, - dopredsjednik, Josip Križanović - dopredsjednik, prof. dr. sc. Franjo Topić - počasni predsjednik, Venka Zorić - član, Sretko Tomić - član, Franjo Bratić-član, fra Mirko Filipović - član, Ivana Barišić - član, Josip Nikolić - član, Robert Petrović - član, Ivica Kovačević - član, Danijel Stanić - član.

Pored članova Središnje uprave na sjednici su sudjelovali i članovi Nadzornog odbora te Stegovnog suda.

U uvodnom dijelu sjednice nazočne je pozdravio počasni predsjednik i član Središnje uprave prof. dr. sc. Franjo Topić koji je između ostalog ponovio da je ponosan na činjenicu da u 29 godina koliko je on bio predsjednik u Napretku nije bilo svađe. Zaželio je puno sreće i uspjeha u radu novom predsjedniku i novom sazivu Središnje uprave.

Zatim se nazočnima obratio i predsjednik dr. sc. Nikola Čiča koji se zahvalio profesoru Topiću na uspješnom vođenju Napretka u proteklih 29 godina i istaknuo da će Napredak nastaviti kao i do sada širiti pozitivno ozračje i na taj način slati pozitivnu poruku.
U znak zahvalnosti za višegodišnje uspješno vođenje Napretka članovi Središnje uprave su profesoru uručili prigodan poklon.

U radnom dijelu sjednice Središnja uprava je razmatrala informaciju o održanoj 66. Glavnoj izbornoj skupštini Društva koja je održana 6. srpnja 2019. godine, te je nakon rasprave jednoglasno zaključeno da je skupština protekla u svečanom i pozitivnom ozračju.

Središnja uprava je na sjednici također imenovala Povjerenstvo koje će biti zaduženo za izradu poslovnika o radu Središnje uprave u sastavu Josip Nikolić, Venka Zorić i Mario Nenadić.

Utvrđivanje dinamike i načina primopredaje dužnosti krovnih tijela HKD Napredak također je bila jedna od točki dnevnog reda sjednice. S ciljem provođenja primopredaje dužnosti krovnih tijela Središnja uprava je imenovala Povjerenstvo koje će biti zaduženo za provođenje primopredaje. (kta/hkdn)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    18. listopad 2019.

    Il Papa inaugura il nuovo allestimento del Museo Etnologico

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: