Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

20. listopad 2019.

Vijesti

Međugorje, 12. srpanj 2019.

MLADA MISA FRA DRAGANA BOLČIĆA

Mladomisnik je Svetu misu predslavio u suslavlju s provincijalom fra Miljenkom Štekom, fra Sretanom Ćurčićem, svojim kolegama mladomisnicima te uz još desetak svećenika

U nedjelju, 7. srpnja 2019. u župnoj crkvi sv. Jakova apostola st., u Međugorju u prijepodnevnim satima svoju je Mladu Misu proslavio fra Dragan Bolčić, član Hercegovačke franjevačke provincije. Prije početka samoga euharistijskog slavlja mladomisnika su blagoslovili njegovi roditelji Željko i Vesna.

Mladomisnik je euharistijsko slavlje predslavio u suslavlju s provincijalom Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenkom Štekom, propovjednikom fra Sretanom Ćurčićem, svojim kolegama mladomisnicima: fra Nikolom Jurišićem i fra Robertom Pejičićem te uz još desetak svećenika. Kao što je spomenuto, mladomisniku je propovijedao fra Sretan Ćurčić, definitor Provincije i gvardijan franjevačkog samostana u Duvnu.

Fra Sretan je svoju homiliju podijelio u četiri dijela: sloboda i radost fratra, mistika i ljepota svećenika, molitva za svećenička i duhovna zvanja te riječi mladomisniku. Kroz nju je protkao izvornu franjevačku misao nadahnutu životom i djelom sv. Franje. Mladomisnika je pozvao da svoju radost i snagu pronalazi u školi Kristova križa. Između ostaloga je kazao: Poput sv. Franje razmišljaj o Kristovu križu i životu, i vratit će ti se osmijeh na lice. A onda taj osmijeh pružaj ljudima. Neka ljudi u tebi vide i osjete blagost i strpljivost, nasmijanost i radost. Imaj sućuti i razumijevanja za mlade i za stare. Sve ti ovo može dati samo Krist koji te je i pozvao.

Nakon popričesne molitve uslijedili su pozdravi mladomisniku. Prvi je mladomisnika, u odsustvu župnika fra Marinka Šakote, pozdravio fra Dragan Ružić, definitor i župni vikar u župi Međugorje (rodom iz konjičkoga kraja kao i mladomisnik). Fra Dragan je kazao: Poznajući te, tebi su osobito dragi euharistija i Blažena Djevica Marija. Neka te u svemu prati Božji blagoslov i sreća! Neka te čuva beskrajna ljubav Nje, Kraljice svećenika i Kraljice mira! Svi te volimo! Ad multos annos, fra Dragane!

Nakon toga je mladomisnika pozdravio provincijal fra Miljenko. On je govorio o svećeništvu kao kući kojoj su sakramentom svetoga reda samo udareni temelji. Pozvao je mladomisnika hrabro kročiti naprijed. Na koncu se i sâm mladomisnik obratio Kristovim vjernicima. Spomenuo se svojih dječačkih želja za oltarom, zahvalio svima koji su obilježili njegov život te je nakon zahvale pozvao svoje kolege mladomisnike da vjernicima udijele mladomisnički blagoslov.

Na euharistijskom slavlju pjevao je veliki župni zbor pod ravnanjem s. Irene Azinović uz orguljašku pratnju fra Zvonimira Pavičića. Liturgijsku asistenciju vodili su bogoslovi Provincije pod vodstvom ceremonijara fra Renata Galića. Slavlje je nastavljeno u svadbenom salonu Afrodita na Sretnicama. (kta/miriam)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    18. listopad 2019.

    Il Papa inaugura il nuovo allestimento del Museo Etnologico

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: