Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

2. srpanj 2020.

Vijesti

Sarajevo, 26. lipanj 2019.

CARITAS VRHBOSANSKE NADBISKUPIJE ORGANIZIRAO LJETOVANJE ZA DJECU

Ljetovanje u Novom Vinodolskom organizirano je zahvaljujući Upravi Grada Bjelovara koja je i ove godine dala podršku kako bi mališani iskusili čari prvog samostalnog odmora

Caritas Vrhbosanske nadbiskupije i ove godine je organizirao ljetovanje za djecu DV „Sveta Obitelj“ iz Sarajeva u razdoblju od 18. do 23. lipnja 2019., uz pratnju odgojiteljica i ravnateljice vrtića s. Kate Ostojić, objavljeno je na mrežnoj stranici caritas-sarajevo.ba.

Ljetovanje je organizirano u Novom Vinodolskom, zahvaljujući Upravi Grada Bjelovara koja je i ove godine dala podršku kako bi mališani iskusili čari prvog samostalnog odmora.

Ovo uzbudljivo putovanje za djecu DV „Sveta Obitelj“ počelo je posjetom akvarija Aquarium Crikvenica koji je smješten u samom središtu grada Crikvenice i sadrži 30 bazena koji podsjećaju na prirodna staništa. Veliki broj riba različitih vrsta ostavio je poseban dojam na djecu koja su s oduševljenjem gledala što se tu sve nalazi.

Na blagdan Tjelova, 20. lipnja 2019., služena je Sveta Misa u župi sv. Filipa i Jakova u Novom Vinodolskom u kojoj su sudjelovala i djeca iz vrtića „Sveta Obitelj“. Župnik vlč. Hrvoje Poljak počastio je djecu slatkišima, a djeca su sve nazočne razveselila svojim pjesmicama i osmijesima.

Sladoledi i voće na plaži, pijesak, more i sunce obilježili su ovo iskustvo i stvorili hrpu uspomena koje će djeca pamtiti sa svog prvog ljetovanja.

Posljednje večeri, uz spremanje stvari za polazak svojim domovima, organiziran je i pozdrav s domaćinima kada su podijeljeni prigodni darovi uz radost i nadu da će se ponovo sresti.

Na povratku, organiziran je posjet Gradu Rijeci – katedrali sv. Vida, kao i Riječkoj vojnoj priči ispod grada – TunelRi koja kod djece budi znatiželju za istraživanjem povijesti, umjetnosti i kulture.

Nakon odmora uz sladoled, slijedio je put prema Zagrebu i ručak u IKEA-i, a u Sarajevu su svoju djecu čekali nestrpljivi i uzbuđeni roditelji.

"Ljetovanje je bilo opušteno, veselo, puno igre, sladoleda i pjesmica te izvrsna prilika za razvoj dječje samostalnosti, kreativnosti, mašte, ali i cjelokupne osobnosti", stoji u priopćenju Caritasa VN. (kta)

foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    21. lipanj 2020.

    Francesco: auguri a tutti i papà

Prethodna
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: