Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

20. studeni 2019.

Vijesti

Split, 26. lipanj 2019.

VATIKAN ORGANIZIRA MEĐUNARODNE DANE KATOLIČKOG NAKLADNIŠTVA

Izlaganja će imati i predstavnici Amazona i Googlea, a među pozvanima je i hrvatski Verbum

U Rimu će se od 26. do 29. lipnja 2019. u organizaciji vatikanskoga Dikasterija za komunikacije, po prvi put održati Međunarodni dani katoličkog nakladništva. Na skupu koji će trajati čak četiri dana predviđa se bogat program koji uključuje izlaganja, panel diskusije i razmjenu iskustava. Ovaj jedinstveni skup okupit će više od pedeset vodećih katoličkih nakladnika iz cijeloga svijeta, među kojima će kao jedini hrvatski predstavnik biti i nakladnička kuća Verbum.

Međunarodne dane katoličkog nakladništva svojim izlaganjem otvorit će pročelnik Dikasterija za komunikacije mons. Paolo Ruffini, a svoje intervente imat će i odgovorni Vatikanske izdavačke kuće fra Giulio Cesareo, teolog isusovac pater Marko Ivan Rupnik, kao i Jean-Marie Montel, predsjednik Udruženja francuskih katoličkih medija i glavni vice direktor Bayard grupe. Uz čitav niz drugih govornika i sudionika na panel raspravama svoja izlaganja imat će i predstavnici tvrtki Google i Amazon koji će govoriti o digitalnom izazovu za katoličke izdavače te o digitalnoj distribuciji sadržaja.

Na Međunarodnim danima katoličkog nakladništva sudjelovat će više od pedeset vodećih katoličkih nakladnika iz raznih zemalja, a među pozvanima je i nakladnička kuća Verbum, koja će biti jedini hrvatski predstavnik na tom skupu.

Svi izdavači koje će Vatikan okupiti u Rimu zadnjeg dana susreta zajednički će sudjelovati na svečanoj misi koju će na blagdan sv. Petra i Pavla predslaviti papa Franjo. (kta)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    18. studeni 2019.

    Videomessaggio di Papa Francesco al popolo giapponese

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: