Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

10. kolovoz 2020.

Vijesti

Čemerno, 25. lipanj 2019.

DUHOVNO-REKREATIVNI IZLET U ŽUPU SV. ILIJE PROROKA ČEMERNO

Župa Uzašašće Gospodinovo Novi Travnik: Susret i zajedništvo

Župnik Župe Uzašašće Gospodinovo Novi Travnik 22. lipnja 2019. organizirao je za djecu, mlade i roditelje duhovno-rekreativni izlet u Župu Sv. Ilije proroka Čemerno.

Trideset i pet vjernika – prvopričesnici, mladi, djeca, roditelja, pastoralna suradnica s. Krunoslava - radosno su proveli dan u lijepom ambijentu prostora župe Čemerno.

Po dolasku slavljena je Sveta misa koju je predslavio vlč. Marko Majstorović, župnik župe Novi Travnik u koncelebraciji župnika domaćina vlč. Ive Jeziđića.

U homiliji se vlč. Majstorović osvrnuo na misna čitanja naglasivši da je čovjeku današnjice nužno potrebna svijest „življenja danas“ s pouzdanjem u Božju milost. Današnjem čovjeku vjerniku također je nužno potrebna svijest zajedništva, pripadnosti jer u brizi oko mnogih „nevažnih potreba“ gubi ovu važnu dimenziju svoga života i postojanja. Stoga i današnje druženje i zajedništvo ima za cilj jačanje zajedništva obitelji, zajedništva i pripadnosti Crkvi, župi; ima za cilj da se izađe iz uskih okvira i običnosti svakodnevice. Sve nazočne, a preko njih i druge članove župe, pozvao je da u svojim životima, u svojim obiteljima, sa svojom djecom i u župnom zajedništvu traže ono najbitnije i najvrednije – a to je Kraljevstvo i pravdu njegovu.

Na kraju Misnoga slavlja vlč. Jeziđić je pozdravio sve nazočne te ih ukratko upoznao sa životom ove župe.

Uslijedilo je druženje uz ugodne i vesele razgovore, zajednički objed i igre.

U popodnevnim satima u zahvalnosti župniku vlč. Jeziđiću na gostoprimstvu, uputili su se na obližnje izletište „Bijambare“ gdje su dan još više obogatili uživajući u ljepoti Božjega stvaralaštva u predivnom ambijentu ovoga izletišta.

U molitvenoj zahvalnosti Bogu za mnoga primljena dobra, obogaćeni Božjom riječi, duhom zajedništva, druženja i danu „bez zabrinutosti“, vratili su se svojim domovima napunjenih „akumulatora duše“ do nekog novog druženja i uživanja u nekim drugim ljepotama bosansko-hercegovačkih mjesta (ili istih!). (kta)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    4. kolovoz 2020.

    Papa. Intenzione di preghiera per il mese di agosto

Prethodna Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: