Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

12. studeni 2019.

Vijesti

Mostar, 24. lipanj 2019.

ZAPOČEO INTERETNIČKI KAMP ZA MLADE POD GESLOM „GRADIMO MOSTOVE“

Kamp će trajati šest dana, a okupio je 50 srednjoškolaca

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. u suradnji s Pravoslavnim centrom za mlade Sveti Petar Sarajevski i studentima Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu, u sklopu projekta Koračajmo zajedno, organizator je međureligijskog i interetničkog kampa za mlade, koji je započeo 23. lipnja 2019. u duhovno - obrazovnom centru Emaus u Mostaru.

Prvi dan sudionici su stigli u poslijepodnevnim satima, a nakon večere program je službeno otvoren. Na početku sve prisutne je pozdravila koordinatorica projekta Marija Puljić, koja je predstavila ciljeve kampa kao i sam program i voditelje kampa. Nakon čega je toplu dobrodošlicu uputio ravnatelj Centra za mlade Ivan Pavao II, Šimo Maršić, koji je poželio sudionicima lijepo druženje uz poruku Gradimo mostove koju je i sam papa Franjo prilikom posjete Centru za mlade u 2015. godini, poručio svim mladima Bosne i Hercegovine. U ime Pravoslavnog centra za mlade Mitropolije dabrobosanske Sv. Petar Sarajevski, mlade je pozdravio pravoslavni svećenik Vidak Vujadinović, koji je prenio pozdrave u ime Mitropolije dabrobosanske i izrazio svoje zadovoljstvo što je nazočan na jednom ovakvom susretu te rekao da je ljubav najvažnija za sve nas, bez koje smo kao što apostol Pavle kaže u Hvalospjevu ljubavi „onda sam cimbal koji zveči.“

Cilj kampa je potaknuti mlade triju većinskih vjeroispovijesti da otkrivaju potencijale vlastite zemlje kroz međusobno upoznavanje te upoznavanje prirodnog i kulturnog bogatstva Bosne i Hercegovine, kako bi zajedno bili nositelji promjena te doprinijeli izgradnji kulture mira i suživota. Kamp je okupio 50 srednjoškolaca iz Bihaća, Jajca, Zenice, Travnika, Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Novog Goražda, Foče i Pala koji će u narednih 6 dana imati priliku doživjeti druženje uz logorsku vatru, filmsko večer, timske igre te sudjelovati u sportsko – edukativnim radionicama i drugim rekreativnim aktivnostima, prenosi mladicentar.org. (kta)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    10. studeni 2019.

    Francesco: il nostro è un tempo povero di sapienza sulla vita eterna

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: