Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

19. listopad 2019.

Vijesti

Kerak, 20. lipanj 2019.

JORDAN: POMOĆ ZA BOLNICU SESTARA KOMBONIJANKI

Zaklada papinskoga prava „Pomoć Crkvi u nevolji“ pozvala je svoje dobročinitelje da pomognu talijanskoj bolnici sestara kombonijanki koja se nalazi u gradu Keraku

Zaklada papinskoga prava „Pomoć Crkvi u nevolji“ pozvala je svoje dobročinitelje da pomognu talijanskoj bolnici sestara kombonijanki koja se nalazi u gradu Keraku, u Jordanu. Ta je ustanova, koja godišnje zbrine oko 25.000 pacijenata, inače financijski neovisna, ali u novije su vrijeme redovnice prisiljene neprestano tražiti financijsku potporu zbog novih izbjeglica koji iz Sirije pristižu bez prekida


Sestra kombonijanka Adele Brambilla, glavna medicinska sestra u bolnici u Keraku, u razgovoru za Radio Vatikan napomenula je da u tom gradu djeluju više od 80 godina. Od 85 osoba, koliko ih radi u njihovoj bolnici, oko 80% čine muslimani.

Sestra Adele istaknula je da je ta ustanova mjesto susreta među pripadnicima različitih naroda, kultura i religija, koji djeluju rame uz rame u zajedničkoj misiji. Rekla je također da su zdravstvene usluge u bolnici namijenjene najsiromašnijim i najugroženijim osobama u Jordanu, koje inače nemaju osiguran pristup medicinskoj pomoći.

Bolnica se posebno brine za žene na porodiljnom dopustu i za djecu koja trebaju hitnu skrb. Jednostavna bolest – objasnila je sestra Adele – ako se ne liječi na vrijeme, može postati opasna. Od 2013. godine započeli smo lijepu suradnju s bolnicom Bambino Gesù, u vezi s njegom i pratnjom djece oboljele od neuroloških bolesti, kao i brigom za autističnu djecu.

Govoreći o sirijskim izbjeglicama koji dolaze u Jordan potražiti pomoć, sestra Adele napomenula je da ti ljudi idu naprijed unatoč poteškoćama, a žene prelaze kilometre pustinje kako bi rodile u sigurnosti. Istaknula je i da nada nikada ne nestaje te da su se neki vratili kući, iako se još ne zna kada će sukob u Siriji završiti. (kta/rv)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    16. listopad 2019.

    Il Papa all’udienza generale: lasciarsi stupire dalle sorprese di Dio

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: