Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

6. srpanj 2020.

Vijesti

Lima, 16. lipanj 2019.

PERUANSKI BISKUPI POZVALI NA SOLIDARNOST S VENEZUELSKIM MIGRANTIMA

800.000 Venezuelaca, koliko ih se trenutno nalazi u Peruu, pomaže u stvaranju multikulturalnog, bratskog i tolerantnog društva

Nadbiskup Héctor Miguel Cabrejos Vidarte, predsjednik Peruanske biskupske konferencije i Vijeća biskupskih konferencija zemalja Latinske Amerike (CELAM), pozvao je peruanske vlasti da i dalje budu solidarni s migrantima iz Venezuele

U poruci peruanskom predsjedniku Martínu Vizcarri Corneju, nadbiskup Héctor Miguel Cabrejos Vidarte podsjetio je na spremnost koju je peruanska Vlada do sad pokazala u prihvatu Venezuelaca, za koje je Peru postao zemlja mira i solidarnosti u kojoj mogu planirati budućnost i početi iznova.

Kako prenosi Agencija SIR, nadbiskup Cabrejos Vidarte istaknuo je da 800.000 Venezuelaca, koliko ih se trenutno nalazi u Peruu, pomaže u stvaranju multikulturalnog, bratskog i tolerantnog društva. Izrazio je potom svoju zabrinutost zbog izraženije negativne percepcije migranata među predstavnicima lokalne i regionalne vlasti, što može biti potaknuto kriminalnim djelima koje je počinio izrazito mali dio venezuelskih migranata.

Nedavno je peruanska Vlada postrožila uvjete za ulazak venezuelskih migranata u Peru. Riječ je, naime, o humanitarnim vizama za koje, prema riječima nadbiskupa Cabrejosa Vidartea, zahtjev podnosi sve veći broj osoba. Predsjednik Peruanske biskupske konferencije izrazio je zabrinutost da bi te mjere izbjeglicama mogle ograničiti pristup sustavu zaštite, te je pozvao na razmatranje mogućih posljedica takvog pristupa. Na kraju poruke nadbiskup je potvrdio spremnost Crkve na suradnju u prihvatu i integraciji migranata. (kta/rv)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    24. lipanj 2020.

    Papa Francesco udienza generale

Prethodna
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: