Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

19. rujan 2020.

Vijesti

Sivša, 15. lipanj 2019.

PROSLAVA SVETOG ANTE U SIVŠI

Svečanim Euharistijskim slavljem na svetkovinu sv. Ante, 13. lipnja predsjedao je mons. Marko Semren, pomoćni biskup banjolučki

Sveti Anto Padovanski, znameniti franjevački propovjednik iz 13. stoljeća časti se u čitavom svijetu. U Bosni i Hercegovini naslovnik je mnogih crkava i župa među kojima je i župa Sivša koja ovog sveca slavi kao svoga zaštitnika. Ovogodišnjoj proslavi patrona župa prethodila je duhovna priprava vjernika kroz pobožnost trinaest utoraka i mise trodnevnice.

Svečanim Euharistijskim slavljem na samu svetkovinu sv. Ante, 13. lipnja 2019. predsjedao je mons. Marko Semren, pomoćni biskup banjolučki. U svojoj homiliji biskup Semren govorio je o životu sv. Ante kao uzoru za nasljedovanje u kršćanskom življenju. Njegov propovjednički zanos zajedno s darom mudrosti oduševljavali su njegove slušatelje za obraćenje i radikalni život po Kristovu evanđelju, istaknuo je biskup Semren.

Na koncu Mise domaći župnik fra Ivica Vidak zahvalio je biskupu Semrenu za predsjedanje euharistijom te drugim ljudima koji su pomogli u organizaciji proslave patrona župe. Misno pjevanje predvodili su članovi župnog pjevačkog zbora. (kta/fia)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    9. rujan 2020.

    Papa Francesco udienza generale

Prethodna Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: