Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

21. rujan 2019.

Vijesti

Protuvladin prosvjed u Port-au-Princeu (9. lipnja)

Protuvladin prosvjed u Port-au-Princeu (9. lipnja)

Port-au-Prince, 12. lipanj 2019.

HAIĆANSKI BISKUPI POTAKNULI NA BORBU PROTIV KORUPCIJE

Siromaštvo je u porastu zbog zaprepašćujuće pohlepe pojedinih gramzivih i nesavjesnih vođa koji ne misle na nezavidan položaj onih koji se nalaze u teškoćama

Haićanski su biskupi u nedjelju, 9. lipnja 2019. objavili poruku u kojoj su potaknuli na borbu protiv korupcije. Pozivajući se na izvještaj nadležnih državnih ustanova o upravljanju projektima koji se financiraju iz fonda Petrocaribe, biskupi su upozorili na opasnost korupcije, zla koje prijeti demokraciji i društvenom miru.

Petrocaribe je, naime, program pomoći, ustanovljen 2005. godine, koji karipskim zemljama omogućuje kupovinu venezuelske nafte po povoljnim cijenama, ali koji se pretvorio u niz radnji usmjerenih na krađu novca.

Biskupi su se požalili na činjenicu da zemlja sustavno postaje sve siromašnija zbog zaprepašćujuće pohlepe pojedinih gramzivih i nesavjesnih vođa koji ne misle na nezavidan položaj onih koji se nalaze u teškoćama. Izrazili su također zabrinutost zbog mogućih dodatnih posljedica političke nestabilnosti na Haitiju. Istaknuli su da je došlo vrijeme za odgovornost, odnosno za pravu radikalnu promjenu.

Tražimo od naroda da raspozna one koji mu doista žele dobro. Kako bi se stvari promijenile, na svim razinama moći i u javnim službama, potrebni su muškarci i žene, novi u svom mentalitetu, profesionalnoj savjesti i sposobnostima – poručili su haićanski biskupi dodavši da im je cilj upozoriti političke aktere na njihovu odgovornost. Na kraju su političare potaknuli da otklone društvene nepravde i da se pojave pred licem pravde. (kta/rv)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    20. rujan 2019.

    Far fiorire la cultura della cura

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: