Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

28. svibanj 2020.

Najave

Split, 29. lipanj 2019.

Godišnji susret misionara Crkve u Hrvata

U organizaciji Papinskih misijskih djela i Splitsko-makarske nadbiskupije, od 29. lipnja do 3. srpnja 2019. održat će se u Splitu 31. godišnji susret misionara Crkve u Hrvata.

Misionari pristigli iz 12 zemalja (Ruande, Tanzanije, Ugande, Perua, Zambije, Ekvadora, DR Kongo, Haitija, Islanda, Ukrajine, Benina i Salomonskih Otoka) tom će prigodom međusobno podijeliti iskustva, radosti i poteškoće u služenju potrebitim ljudima, ali i posvjedočiti vjernicima Splitsko-makarske nadbiskupije svoje posvećenje za misijsku djelatnost Crkve.

Program započinje u subotu, 29. lipnja okupljanjem u samostanu Službenica Milosrđa na Kamenu. Te subote, euharistijsko slavlje u konkatedrali Sv. Petra u Splitu u 19 sati predvoditi će predsjednik Vijeća HBK za misije krčki biskup Ivica Petanjak. Program će se nastaviti u nedjelju prijepodne, 30. lipnja, sa slavljima svetih misa u župama GRADA Splita i okolice, koje će predvoditi i na kojima će svjedočiti misionari. U nedjelju poslijepodne misionari će posjetiti prasvetište Gospe od Otoka u Solinu, a navečer u 19 sati, misionari će slaviti Svetu misu i sudjelovati u Nightfeveru na Sveučilišnom kampusu.

U ponedjeljak, 1. srpnja nakon radnoga dana, misionari će posjetiti Vepric i slaviti Misu u svetištu Majke Božje Lurdske u 18 sati. Nakon Mise susret će se s ministrantima i mladima. Sljedećeg dana u utorak, 2. srpnja predviđen je posjet marijanskom svetištu u Sinju u sklopu kojeg će se održati i susret s Franjevačkom mladeži - FRAMA-om. Misa u Sinju je u 19 sati.

31. susret misionara i misionarki završava u srijedu 3. srpnja Svetom misom u samostanskoj kapelici Službenica Milosrđa na Kamenu. (kta)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    27. svibanj 2020.

    Papa Francesco udienza generale

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: