Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

31. svibanj 2020.

Najave

Novi Travnik, 9. lipanj 2019.

Misijski mjesec lipanj u župi Presvetog Trojstva u Novom Travniku

U svom godišnjem pastoralnom programu župa Presvetog Trojstva u Novom Travniku, mjesec lipanj svake godine odredila je posvetiti misijama. Ove godine geslo misijskog mjeseca lipnja je „Kroz mjesec lipanj srcem za misije.“ Molit će za misije i prikupljati novčana sredstva. Tiskan je i prigodni plakat a prema riječima župnika dr. vlč. Ante Ledića program je sljedeći:

- Svaki dan u 17.30 sati je molitva misijske krunice i litanija poniznosti
- U 18 sati je Sveta misa i devetnica za misionare
- Svaki četvrtak iza Svete mise je klanjanje za misije
- Svake nedjelje prikupljat će se jedna kolekta za misije

Posebno će biti svečano u nedjelju na svetkovinu Duhova, 9. lipnja kada će na misama u 9 i 11 sati svjedočiti dugogodišnja misionarka u Ugandi s. Vedrana Ljubić, KBLJ. Sa s. Vedranom bit će i s. Paskazija iz Ugande koja je postala redovnica zahvaljujući misijskom djelovanju upravo sestara Kćeri Božje Ljubavi.

Župnik Ledić kaže da će se svake godine prikupljati novčana sredstva na posebnu misijsku nakanu. Ove godine je to za novu misijsku postaju s. Vedrane i sestara Kćeri Božje ljubavi u Ugandi.

Vjernici Novog Travnika će se na ovaj način, u Misijskoj godini, najbolje pripraviti za Izvanredni misijski mjesec listopad 2019. koji je papa Franjo proglasio za cijelu Crkvu u prigodi obilježavanja stote obljetnice apostolskog pisma pape Benedikta XV. Maximum Illud. Dodatna je vrijednost ove akcije što će se ona provoditi svake godine. Dakle, mjesec lipanj u ovoj župi svake godine bit će misijski mjesec a sama župa postaje prepoznatljiva po svojoj misijskoj djelatnosti. Na ovaj način, prema želji pape Franje i crkvenih dokumenata, svaki krštenik postaje sve više svjestan svoga misijskog poslanja i da je Crkva po svojoj naravi misijska. „Ljubav je dosjetljiva“ kaže sv. Pavao. Ovo je jedan od načina širenja i produbljivanja misijske svijesti u župi te duhovne blizine i pomoći mladim misijskim Crkvama u nastajanju. Ovo je i put prema zagrljaju Oca nebeskoga onih koji mole i daju ali i onih kojima je naša blizina potrebna. (kta/missio.ba)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    27. svibanj 2020.

    Papa Francesco udienza generale

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: