Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

16. rujan 2019.

Vijesti

Nadbiskup Želimir Puljić

Nadbiskup Želimir Puljić

Zadar, 25. svibanj 2019.

NADBISKUP ŽELIMIR PULJIĆ POZIVA NA HOD ZA ŽIVOT

"To je buđenje 'Za' - Divim se svima koji očituju pozitivan stav prema životu!"

Zadarski nadbiskup Želimir Puljić, predsjednik HBK, uputio je poruku sudionicima Hoda za život koji se u subotu, 25. svibnja 2019. održava u Zagrebu, Splitu i prvi put u Zadru.

„Drago mi je da se osjeća određeno buđenje. To je buđenje ‘Za’. Iako će biti onih koji će biti protiv, koji to smatraju nečim natražnim, iz Srednjeg vijeka, kako se znaju često izražavati, ja se divim majkama, divim se očevima, divim se mladima, koji usprkos tih negativnih naboja, nastoje očitovati svoj pozitivan stav prema životu. Od srca pozdravljam sve koji će se priključiti Hodu za život i pozivam ih neka se priključe toj pozitivnoj inicijativi. Neka se raduju, neka pjevaju, neka se vesele.

Neka podignu glas i kažu: Život je svet, za život se treba zauzimati i to, kako je Ivan Pavao II. govorio, svim dopustivim sredstvima. Želim dobrodošlicu svima koji će se priključiti toj pozitivnoj, vrijednoj inicijativi. Ne mogu biti toga trenutka među sudionicima u Zadru, ali ću biti zajedno povezan s njima u duhu i molitvi“ rekao je mons. Puljić.

Naime, zadarski nadbiskup 25. svibnja u Gospiću sudjeluje na proslavi 20. obljetnice utemeljenja Gospićko-senjske biskupije i 80. rođendana umirovljenog gospićko-senjskog biskupa Mile Bogovića.

Nadbiskup Puljić još je poručio: „Bogu hvala za inicijativu Hod za život. Bogu hvala da imamo sve više ljudi svjesnih otajstva ljudskog života. Radujem se Hodu za život u Zagrebu, Splitu i Zadru, a već je bio u Osijeku i Rijeci. Nadam se da će pomoći ta svijest o životu koja nam je jako važna. O važnosti dostojanstva ljudskog života, usudio bih se reći, svoj pontifikat posvetio je sv. Ivan Pavao II. O toj temi Papa je osobito govorio mladima koje je jako volio i s njima se rado družio. Mladi su nada Crkve i naroda, a Ivan Pavao II. im je znao reći i ‘Vi ste moja nada’.

Papa je mladima u više navrata i češće govorio da se otvore životu, da imaju pozitivan odnos prema životu i da vole život. Uz to, svoju brigu osobito je posvetio i obiteljima, jer one su mjesto svetosti života, rađanja života te je poticao majke i očeve da toj tematici pristupaju ozbiljno. (kta/ika)
 

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    13. rujan 2019.

    Papa Francesco agli agostiniani: testimoniate la carità calda della Chiesa

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: