Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

22. rujan 2019.

Vijesti

Gospa od Sheshana

Gospa od Sheshana

Vatikan, 23. svibanj 2019.

NA KRAJU OPĆE AUDIJENCIJE PAPA IZRAZIO BLIZINU KATOLICIMA U KINI

Sveti Otac podsjetio je na blagdan Blažene Djevice Marije Pomoćnice kršćana, koja se posebno štuje u kineskom svetištu Naše Gospe od Sheshana

U petak, 24. svibnja, u Crkvi se slavi blagdan Blažene Djevice Marije Pomoćnice kršćana koja se posebno štuje u Kini, u svetištu Naše Gospe od Sheshana, nedaleko od Shanghaija – podsjetio je papa Franjo koji je tijekom opće audijencije, 22. svibnja 2019. među ostalim, svoje misli upravio katolicima u Kini.
 
Ta mi sretna prigoda omogućuje izraziti posebnu blizinu i naklonost svim katolicima u Kini koji, u svakodnevnim naporima i kušnjama, i dalje vjeruju, nadaju se i vole – napomenuo je. Draga braćo u Kini, neka vam svima naša nebeska Majka pomogne da budete svjedoci ljubavi i bratstva, održavajući vas uvijek sjedinjenima u zajedništvu opće Crkve. Molim se za vas i blagoslivljam vas – rekao je Papa te pozvao nazočne da se svi zajedno obrate Gospi molitvom „Zdravo Marijo“.
 
I prošle je godine papa Franjo, spominjući taj blagdan na općoj audijenciji 23. svibnja, potaknuo na duhovno jedinstvo sa svim katoličkim vjernicima koji žive u Kini. Molimo Gospu za njih, da mogu velikodušno i mirno živjeti vjeru, i da znaju učiniti konkretne geste bratstva, sloge i pomirenja, u punom zajedništvu s Petrovim nasljednikom. Dragi Gospodinovi učenici u Kini, opća Crkva moli s vama i za vas, kako biste se i u teškoćama i dalje povjeravali Božjoj volji. Gospa vam nikada neće uskratiti svoju pomoć i čuvat će vas svojom majčinskom ljubavlju – rekao je tada papa Franjo.
 
Papa Benedikt XVI. je pak 2008. godine sastavio molitvu Gospi od Sheshana, povjeravajući joj Crkvu u Kini, a 2007. godine napisao je Pismo katolicima u Kini, u kojemu je izrazio želju da 24. svibnja postane prigoda za katolike u cijelom svijetu da se sjedine u molitvi s Crkvom u Kini. (kta/rv)
PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    20. rujan 2019.

    Far fiorire la cultura della cura

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: