Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

16. rujan 2019.

Vijesti

Vatikan, 23. svibanj 2019.

PAPA SE U OPĆOJ AUDIJENCIJI SPOMENUO REDOVNICE OKRUTNO UBIJENE U SREDNJOAFRIČKOJ REPUBLICI

S. Inés Nieves Sancho (77), iz male lokalne zajednice Kćeri Isusovih, pronađena je mrtva u ponedjeljak ujutro u selu Nola

U pozdravima hodočasnicima francuskoga govornog područja tijekom opće audijencije u srijedu, 22. svibnja 2019. papa Franjo se spomenuo španjolske misionarke Inés Nieves Sancho, okrutno ubijene u Srednjoafričkoj Republici. Želio bih se danas s vama prisjetiti 77-godišnje sestre Inés Nieves Sancho, koja je desetljećima bila odgojiteljica siromašnih djevojaka, a barbarski je ubijena u Srednjoafričkoj Republici, upravo u prostoriji u kojoj je djevojke učila šivati. Ona je još jedna žena više koja daje život za Isusa u služenju siromašnima – rekao je papa Franjo.

Sitna, ljubazna i miroljubiva – tako osobe koje su ju poznavale opisuju sestru Inés, redovnicu koja je u ponedjeljak ujutro pronađena mrtva u mjestu Nola, na jugozapadu Srednjoafričke Republike. Kako prenosi dnevni list L'Osservatore Romano, s. Inés pripadala je malenoj lokalnoj zajednici Kćeri Isusovih te je desetljećima predano, sve do nasilne smrti, siromašnim djevojkama davala poduku iz šivanja. Htjela je po svaku cijenu, čak i sama, ostati u naselju načinjenom od improviziranih stambenih objekata i baraka, kako bi nastavila svoju misiju dok ju snage služe.

Razlozi ubojstva s. Inés nepoznati su te nitko još nije preuzeo odgovornost za taj zločin. Postoji sumnja da je povod trgovina ljudskim organima, ali moguće je i da je riječ o praznovjernoj praksi koja dolazi iz susjednoga Kameruna, prema kojoj se takvom vrstom ljudske žrtve dolazi do bogatstva ili do uspjeha u potrazi za dijamantima. Članice zajednice pokojne s. Inés organizirale su 21. svibnja molitveno bdijenje, dok su sprovodni obredi održani 22. svibnja. (kta/rv)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    15. rujan 2019.

    Francesco all’Angelus: con Dio nessun peccato ha l’ultima parola

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: