Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

26. kolovoz 2019.

Vijesti

Bar, 16. svibanj 2019.

SJEDNICA UPRAVNOG ODBORA PROJEKTA SOCIETIES

Projekt SOCIETIES ima za cilj pomoći udrugama civilnog društva

U Baru, Crna Gora, 14. svibnja 2019. u organizaciji Caritasa Crne Gore je održana sjednica Upravnog odbora projekta SOCIETIES - Potpora udrugama civilnog društva u osnaživanju tehničkih vještina, socijalnom uključivanju osoba s teškoćama u razvoju i u primjeni standarda EU u Jugoistočnoj Europi.

Na sjednici je predstavljeno izvješće o provedenim aktivnostima u 2018. godini, s posebnim osvrtom na provedeni program izobrazbe, radu skupina za izradu prijedloga i preporuka javnih politika, kao i procesu praćenja provedbe podržanih organizacija i projekata.

Nakon predstavljenog izvješća, sudionici Upravnog odbora projekta su raspravljali o načinu provedbe projekta, planiranim aktivnostima za 2019. godinu, a posebice o ovogodišnjem regionalni forum planiranom za 1. i 2. listopada 2019. godine u Beogradu. U okviru projekta Regionalni forum je planiran kao završni skup projekta koji bi trebao okupiti više od 100 predstavnika vladinih i nevladinih organizacija iz regije, s ciljem razmjene iskustava i primjera dobre prakse socijalnog uključivanja osoba s invaliditetom. Sudionici susreta su načinili i detaljnu agendu foruma, te osnovni nacrt popisa sudionika.

Tijekom susreta gdin. Angelo Barbato, predstavnik Psicologi per i Popoli nel Mondo, partnerske organizacije iz Italije, predstavio je analizu sudionika cjelokupnog programa izobrazbe i njihovih potreba za narednim jačanjem kapaciteta, a koja će biti korištena za izradu znanstvenog članka kao i projektnog prijedloga naredne faze projekta.
Koncem susreta je načinjen i detaljan plan aktivnosti za 2019. godinu posebice plan za kampanju podizanja svijesti javnosti, kao i detaljan plan izrade projektnog prijedloga za drugu fazu projekta.

Caritas Bosne i Hercegovine predstavljao je gdin. Miroslav Valenta u svojstvu lokalnog koordinatora, te gdin. Jasmin Palata, zamjenik predsjednik Udruženja za uzajamnu pomoć u duševnoj nevolji TK Fenix, koje je ujedno i jedna od partnerskih udruga u projektu SOCIETIES.

Projekt SOCIETIES ima za cilj pomoći udrugama civilnog društva u osnaživanju tehničkih vještina, odnosno doprinijeti socijalnom uključivanju osoba s teškoćama u razvoju kroz primjenu standarda EU u Jugoistočnoj Europi. Projekt se provodi u 5 zemalja jugoistočne Europe, Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Kosovo i Srbija, uz potporu stručnjaka iz Italije i Bugarske, a u provedbu projekta je uključeno 16 partnerskih organizacija, uključujući i Caritas Bosne i Hercegovine. Predviđeno trajanje projekta je 48 mjeseci, odnosno do konca 2019. godine, a projekt je financiran sredstvima Europske Unije, u okviru programa Podrške regionalnim i tematskim mrežama organizacija civilnog društva. (kta/caritas.ba)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    7. kolovoz 2019.

    Papa Francesco, udienza generale in aula Paolo VI

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: